Sunday Scroll #102: Toscanabanana

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. In deze langere versie kom je nóg meer te weten over de maker. Deze week: Toscanabanana.

Toscanabanana, ook wel Tosca van der Weerden, is illustrator en animator. Ze woont in Breda, waar ze ook haar studie illustratie en animatie heeft afgerond aan St. Joost School of Art & Design.

Van der Weerden is een feministische kunstenaar die met haar kleurrijke werk haar ideale, inclusieve samenleving vormgeeft. Met haar sterke vrouwelijke karakters laat ze zien dat iedereen mag zijn zoals die is. Hierin toont ze een activistische houding waarmee ze opkomt voor vrouwenrechten.

Na een studie en master afgerond te hebben zijn er verschillende opdrachten op haar pad gekomen. Zo heeft de kunstenaar onder andere samengewerkt met het Stedelijk Museum Breda en het Playgrounds Festival. In februari 2021 stopte ze met haar baan als docent-assistent op haar voormalige school om zich volledig te kunnen richten op haar eigen projecten. Samen met een vriendin deelt ze een studio waar haar creatieve proces op gang komt.

In 2017, net na de afronding van haar studie, deed Van der Weerden mee aan The Dutch Design Week, waar ze is genomineerd voor DUDE upcoming talent. Datzelfde jaar werd ze ook genomineerd voor Picture This! bij de International Picture Book Awards. Vandaag de dag is ze een van de talenten van de Next TalentHub Brabant.

Wil je meer weten over Toscanabanana of haar werken zien? Volg haar dan op Instagram!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish