Sunday Scroll #103: Wie is Jessica Walsh?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe. In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. Deze week: Jessica Walsh.

Jessica Walsh (1986) is een Amerikaanse ontwerpster, art director, illustrator en docent. Walsh studeerde Graphic Design aan de Rhode Island School of Design, waar ze in 2008 haar Bachelor of Fine Arts diploma behaalde. Na het behalen van haar bachelor verhuisde Walsh naar New York, om daar stage te lopen bij het designbedrijf Pentagram. Na dat jaar ging ze werken als associate director bij Print Magazine. De ontwerpen en illustraties van Walsh werden in verschillende boeken, magazines en kranten, zoals de New York Times, uitgelicht. De kunstenaar heeft in deze periode niet alleen haar carrièrepad kunnen uitbreiden, maar ze heeft ook nog eens haar eigen stijl gevonden.

In 2010 ontmoette Walsh grafisch ontwerper Stefan Sagmeister. Hij bood haar een baantje aan in zijn studio, Sagmeister Inc. Twee jaar later werd ze gepromoveerd tot zijn partner. Om de buitenwereld te laten weten dat het bedrijf vanaf dat moment Sagmeister & Walsh heette, maakten ze samen een naakt zelfportret in het kantoor. Na een hoop samenwerkingen met onder andere Levi’s, Adobe en Colab Eyewear, besloot Walsh in juli 2019 solo verder te gaan als &Walsh. Hiermee kwam haar kinderdroom van een eigen onderneming starten uit.

Op dit moment geeft Walsh les aan de School of Visual Arts in New York. Ook heeft ze verschillende prijzen gewonnen, zoals de Webby Award en New Visual Artist Award. En naast haar persoonlijke Instagram account, heeft ze ook een pagina genaamd @letstalkaboutmentalhealth, waarop ze quotes van verschillende mensen die met mentale problemen kampen deelt. Hiermee probeert ze aandacht te vragen voor het belang van mentale gezondheid.

Wil je meer zien van Jessica Walsh? Bekijk hier haar Instagram!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish