Sunday Scroll #104: Wie is Mignon Nusteling?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. In deze langere versie kom je nóg meer te weten over de maker. Deze week: Mignon Nusteling.

Influencer, schrijver en kunstenaar: Mignon Nusteling (1991) is van vele markten thuis. Met haar Instagram account snijdt de creatieve duizendpoot zonder gêne onderwerpen als kunst, autisme, cyberbullying, seksualiteit en feminisme aan. Ze gebruikt haar platform graag om verhalen te vertellen – en ziet social influencing als iets waarmee je geweldige dingen kunt bereiken. De verhalen die Nusteling vertelt zijn vaak uit haar eigen leven.

Bewust van haar grote bereik probeert de kunstenaar jonge kijkers te interesseren in de kunst, van ernaar kijken tot het zelf maken. Ook in haar eigen werk probeert ze kunst toegankelijk te maken. Zo maakt ze stillevens van alledaagse dingen zoals zwerfafval, patatzaken en Instagram screenshots. Hierdoor is haar werk herkenbaar voor velen. Het vereeuwigen van iets doodnormaals als zwerfafval trekt aandacht, terwijl dit je anders waarschijnlijk niet was opgevallen.

Hiernaast biedt Nusteling ook nog een zelfontworpen kunstabonnement aan, waardoor mensen laagdrempelig en voordelig van kunst kunnen genieten. Het abonnement schrijft op een simpele manier over de achterliggende gedachten, het werkproces en de inspiratie achter het werk.

Naast haar eigen werk illustreert de kunstenaar ook vanuit Studio Stout, een platform dat bekend staat om het gebruik van strakke kleurvlakken en frisse kleuren met zwarte lijnen.

Wil je meer zien van Mignon Nusteling? Volg haar dan op Instagram!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish