Sunday Scroll #107: Wie is Yamuna Forzani?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe. In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. Deze week kunstenaar, ontwerper en LHBTI+ activist: Yamuna Forzani.

Afgelopen week was Yamuna Forzani te gast bij onze TittyTalk op Affordable Art Fair Amsterdam. Forzani staat bekend om haar gebruik van kleurrijke stoffen met tags die zijn geïnspireerd op verleidelijke prints en graffiti. De outfits en textielwerken die ze met deze stoffen creëert, dienen als een vorm van persoonlijke expressie en genderbewustzijn. Forzani combineert mode, fotografie, dans, installatie en social design in de praktijk. Ook viert ze de ballroomscene van de LGBTQ+ subcultuur. Haar beeldtaal speelt met het lichaam en de seksualiteit, de psychedelische esthetiek van de jaren zestig en de huidige beeldcultuur van social media.

Twee van de belangrijkste drijvende krachten van Forzani is de liefde achter haar werk en de liefde voor kleur en de LGBTQ+ gemeenschap. Als lid van de LGBTQ+ gemeenschap is Forzani gepassioneerd door het delen van verhalen, het bevorderen van diversiteit en acceptatie van alle lichamen. Het werk van Forzani verweeft met elkaar en verlegt de grenzen van wat als ‘normaal’ wordt beschouwd door minder vaak onderzochte verhalen.

Forzani’s werk kan je van 27 oktober tot 31 oktober aanschouwen bij de stand van Rademakers Gallery in Affordable Art Fair Amsterdam, in de Kromhouthal. Dit is de eerste keer dat Forzani deelneemt aan een grote kunstbeurs.

Wil je meer weten over Yamuna Forzani? Volg haar dan op instagram! 

Heb je onze laatste TittyTalk gemist? No worries, je kan ‘m hier terugkijken!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish