Sunday Scroll #109: Wie is Leta Sobierajski?

-

Leta Sobierajski (1988) is een in New York gevestigde kunstenaar. Ze combineert grafische ontwerpelementen met fotografie, kunst en styling om tot unieke, kleurrijke en esthetische beelden te komen.

Sobierajski studeerde grafisch ontwerp aan Purchase College in New York en werkt sinds 2013 zelfstandig. Ondertussen heeft ze gewerkt voor bedrijven als Adobe, Google, Gucci, The New York Times en Tate. De kunstenaar werd in 2014 uitgeroepen tot één van Print Magazine’s New Visual Artists en heeft wereldwijd gesproken op verschillende conferenties en instituten in Amerika, Afrika, Azië, Europa en Australië.

De werken van Sobierajski zijn heel uiteenlopend, variërend van traditionele ontwerpen en patronen tot vernieuwende en bizarre composities. Ze focust zich met name op details en probeert kleur te verwerken in alles wat ze aanraakt. Dit resulteert in vrolijke, bont gekleurde scènes en installaties, contrasterende patronen en esthetisch neergezette high-end modefotografie met een vleugje humor.

Ook komen er invloeden van grote kunstenaars terug in haar ontwerpen. Zo ontwikkelde Sobierajski in 2016 een serie portretten voor Kaibosch Eyewear, ter ere van vijf inspirerende kunstenaars: Salvador Dali, Yayoi Kusuma, Ettore Sottsass, Pablo Picasso en Marina Abramovic

In oktober 2016 startte Sobierajski design studio Wade and Leta, samen met haar echtgenoot Wade Jeffree. Beiden delen ze een passie voor eigenzinnige ontwerpen en strak design. Met hun studio richten ze zich met een ongewone en frisse blik op verschillende projecten als branding, art direction, installaties en video’s. Zelf beschrijven ze hun werk als “muziek voor je ogen.”

Wil je meer weten over Leta Sobierajski? Volg haar dan op Instagram!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish