Sunday Scroll #11: Wie is Xinelaine?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.

Analoge, soms digitale foto’s van vrxuwen op een krachtige of kwetsbare manier gefotografeerd. Verschillende kleuren licht van rood, tot roze, tot het simpele daglicht. Xinelaine maakt al deze verschillende kunstwerken en deelt ze met de wereld.

Christy Flaherty, beter bekend als Xinelaine op Instagram, is een filmische portretfotografe uit Georgia, Amerika. Flaherty heeft geen opleiding gevolgd voor dit vak. Na veel uitproberen en zelfstudie is ze gekomen waar ze nu staat. Toen ze klein was las ze veel Stephen King boeken en keek ze vaak naar films van Wes Craven verteld ze in een interview met Brekfast. Ze raakte geïnspireerd en begon met het bedenken van horrorverhalen en hoe ze deze zou kunnen vertalen naar een foto. Als modellen gebruikt ze haar vrienden of haar jongere zusje.

Al jaren is Flaherty bezig met het fotograferen van vrxuwelijke vormen. In haar werk zie je verschillende thema’s terugkomen, zoals: seksualiteit, vrxuwelijkheid, mysterie en kracht. Ze begon eerst met het maken van zelfportretten, als een experiment en een vorm van zelfempowerment. Later is ze deze ervaring gaan delen door middel van shoots met andere vrxuwen.

Flaherty haalt inspiratie uit verschillende dingen. De meeste ideeën krijgt ze van films, soundtracks, analoge foto’s en momenten vastleggen die anders vergeten worden, zoals beschreven staat op haar site. Dit zie je ook heel erg terug in haar foto’s. Verschillende lichtinval, glitter, sterke vrxuwen en vooral veel kleur. Wat de foto’s nog extra bijzonder maakt, is dat het bijna allemaal analoge foto’s zijn. Hier door wordt het nog net iets persoonlijker. Alsof de kracht die je ziet in de foto, nog krachtiger wordt!

Nieuwsgierig geworden naar de prachtige foto’s van Xinelaine? Klik hier voor haar Instagram! En klik hier om de allernieuwste Sunday Scroll te bekijken.

IMG_4497
IMG_4504
IMG_4505
IMG_4506
IMG_4507
IMG_4498
IMG_4499
IMG_4500
IMG_4501
IMG_4502
previous arrow
next arrow

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish