Sunday Scroll #12: Wie is J. McFadden?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.

Sterke, kleurrijke portretten of mysterieuze, vrxuwelijke figuren. Misschien heb je ze wel eens gezien in je Instagram feed. Maar wie maakt deze prachtige werken? Waar komt haar passie vandaan? En hoe is ze begonnen in de kunstwereld?

McFadden is de artiest achter deze prachtige schilderijen. Ze is opgegroeid in New York, waar ze vanaf een jonge leeftijd al in aanraking kwam met verschillende soorten kunst. Ze begon als klein meisje met dansen en dit deed ze uiteindelijk zeven dagen per week! Haar interesse in schilderen werd ook steeds groter. McFadden raakte geïnspireerd door haar woonplaats, maar ook door ver daarbuiten. Nu schildert ze vanaf 2017 over verschillende onderwerpen zoals: self-love, familie, vrouwelijkheid en andere culturen.

Een tijd geleden wist ze niet meer zo goed wat ze wilde doen in het leven. Ze twijfelde tussen een professionele carrière in de zakenwereld of een carrière in de kunstwereld. McFadden is toen gaan praten met mensen die haar konden helpen in het maken van een keuze. Op haar site beschrijft ze mooi: “Ik besloot om de structuur van de maatschappij achter me te laten. Ik koos ervoor om honderd procent mezelf te zijn.” Dit hield in dat ze de twee carrières ging combineren. Ze kon niet helemaal de vaste routine achter haar laten. McFadden heeft de juiste keuze gemaakt door professioneel te gaan schilderen. In 2018 was haar werk al te zien in de ‘RAWArtists, Magnify’ expositie!

Wil je meer zien van McFadden? Volg haar dan zeker op Instagram! En klik hier om de nieuwste Sunday Scroll te bekijken.

IMG_4515
IMG_4510
IMG_4511
IMG_4512
IMG_4513
IMG_4514
IMG_4516
IMG_4517
IMG_4508
IMG_4509
previous arrow
next arrow

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish