Sunday scroll #120: Wie is Gab Bois? 

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe. In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. Deze week: Gab Bois.

https://www.instagram.com/p/COaq7ZwLvVY/

 

Het woord NFT hebben we veel gehoord de afgelopen tijd. Voorheen konden we nooit iets bezitten dat volledig digitaal was. Tegenwoordig kan dit wel, met dank aan NFT. Makers of kopers hebben een juridische bevoegdheid over een kunstwerk.
Gab Bois gaat ook te werk met NFT, in samenwerking met Winkelstraat.nl. Samen lanceren ze een NFT-shirt, wat bijzonder is, omdat dit dus zowel digitaal als fysiek is. 

Bois is opgegroeid als enig kind in Montreal. Mede hierdoor hecht de kunstenaar veel waarde aan alleen zijn, dan komt haar creativiteit naar boven.
Van kinds af aan is ze al veel bezig met kunst. Ze vond het leuk om elementen van de natuur in haar knutselwerken te verwerken en had altijd al erg creatieve ideeën, zoals kleine bedden voor insecten maken en kettingen vlechten van gras.

Het creatieve proces van Bois kan erg verschillen. Soms komen de ideeën natuurlijk in haar op en soms maakt ze een lijst van voorwerpen in haar huis. Als ze voorwerpen heeft gevonden waar ze blij mee is, probeert ze vervolgens te kijken naar haar gevoel op dat moment. Ze verbindt de voorwerpen met haar stemming en maakt haar kunst op die manier persoonlijk.
Ze voelt altijd de uitdaging om iets nieuws te maken van objecten die ze al 1000 keer heeft gezien – en keer op keer lijkt ze daar ook in te slagen.

Het werk van Bois is erg populair, de kunstenaar heeft wel 569.000 volgers op Instagram. Daarom vindt ze het des te belangrijker dat haar kunst niet teveel op een advertentie gaat lijken. Ze wil dat het rauw blijft en niet te mainstream wordt.

Wil je meer zien van Gab Bois? Volg haar dan op Instagram! 

Gerelateerd

Scroll #7: Wie is Iris van Herpen?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal waar mode niet alleen een kledingstuk is, maar een grenzeloze kunstvorm. Een visionair modeontwerpster die de grenzen van wat mogelijk is, in de haute couture

Lees meer »

KUNSTTIPS! December 

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken. Of leuke gespreksstof voor tijdens de

Lees meer »

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?