Sunday scroll #120: Wie is Gab Bois? 

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe. In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. Deze week: Gab Bois.

 

Het woord NFT hebben we veel gehoord de afgelopen tijd. Voorheen konden we nooit iets bezitten dat volledig digitaal was. Tegenwoordig kan dit wel, met dank aan NFT. Makers of kopers hebben een juridische bevoegdheid over een kunstwerk.
Gab Bois gaat ook te werk met NFT, in samenwerking met Winkelstraat.nl. Samen lanceren ze een NFT-shirt, wat bijzonder is, omdat dit dus zowel digitaal als fysiek is. 

Bois is opgegroeid als enig kind in Montreal. Mede hierdoor hecht de kunstenaar veel waarde aan alleen zijn, dan komt haar creativiteit naar boven.
Van kinds af aan is ze al veel bezig met kunst. Ze vond het leuk om elementen van de natuur in haar knutselwerken te verwerken en had altijd al erg creatieve ideeën, zoals kleine bedden voor insecten maken en kettingen vlechten van gras.

Het creatieve proces van Bois kan erg verschillen. Soms komen de ideeën natuurlijk in haar op en soms maakt ze een lijst van voorwerpen in haar huis. Als ze voorwerpen heeft gevonden waar ze blij mee is, probeert ze vervolgens te kijken naar haar gevoel op dat moment. Ze verbindt de voorwerpen met haar stemming en maakt haar kunst op die manier persoonlijk.
Ze voelt altijd de uitdaging om iets nieuws te maken van objecten die ze al 1000 keer heeft gezien – en keer op keer lijkt ze daar ook in te slagen.

Het werk van Bois is erg populair, de kunstenaar heeft wel 569.000 volgers op Instagram. Daarom vindt ze het des te belangrijker dat haar kunst niet teveel op een advertentie gaat lijken. Ze wil dat het rauw blijft en niet te mainstream wordt.

Wil je meer zien van Gab Bois? Volg haar dan op Instagram! 

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish