Sunday Scroll #121: Wie is SMECCEA?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe. In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. Deze week: SMECCEA.

Shams Meccea, ook wel bekend als SMECCEA, is een 3D-ontwerper uit Vancouver die cryptokunst maakt. Crypto art of NFT-art zijn stukjes digitale kunst, die in beeld-, GIF-, 3D-modellering of videoformaat kunnen zijn. Deze bestanden zijn volledig geauthentiseerd met behulp van de technologie van de Blockchain. Zo garandeer je de originaliteit van elk werk en krijgt de koper een originele kopie van de bestanden die door de kunstenaar zijn gemaakt. Op deze manier zijn er miljoenen dollars in dit soort kunst geïnvesteerd.

Meccea’s werk onderzoekt vaak abstracte ideeën, spiritualiteit en zelfontdekking. Ze heeft een grote naam gekregen door haar TikTok. Hier post ze haar verschillende processen en eindresultaten van haar werk en geeft ze technische tips aan andere animators.
Ook is de kunstenaar de vinden op Twitch, waar ze een fanbase heeft gecreëerd door met mensen in gesprek te gaan terwijl ze kunst maakt.

Meccea is lid van de Hplus Creative, een bedrijf dat bekend staat om het produceren van veel van de beste NFT-artiesten van het moment.

Benieuwd geworden naar het werk van SMECCEA? Bekijk het op Instagram of TikTok!

 

 

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish