Sunday Scroll #124: Wie is Lana Denina?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe. In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. Deze week: Lana Denina.

Lana Denina is een 24-jarige kunstenaar die haar schilderwerk combineert met digitale kunst. Ze maakt van haar originele kunstwerken NFT-kunstwerken. Denina woont in Montreal, Canada en wil met haar werk andere vrouwen inspireren om hun creativiteit te uiten.

De kunstenaar doet binnen haar werk onderzoek naar menselijke relaties, genetische diversiteit en lichaamsbewegingen. In haar kunst wil ze de verschillende culturen die haar omringen weergeven. Door een unieke en persoonlijke benadering representeert ze mensen van kleur. Denina’s doel is om de verhalen van de gezichten te benadrukken. In haar creaties komen romantiek, moderniteit en authenticiteit erg naar voren.

In november 2021 begon Denina met haar Mona Lana-collectie. Deze collectie bevatte 500 unieke portretten van vrouwen en werd verkocht op verschillende platformen, waaronder de NFT-markt. De kunstwerken werden met succes ontvangen en waren binnen enkele weken uitverkocht.
Een deel van het opgehaalde geld is gedoneerd aan een goed doel dat Afrikaanse kunstenaars ondersteunt.

Wil je meer zien van Lana Denina? Neem dan een kijkje in haar digitale galerij

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish