Sunday Scroll #125: Itzel Yard

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe. In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. Deze week: De NFT kunstenaar Itzel Yard.

NFT kunstenaar Itzel Yard, ook wel bekend als IX Shells, is volgens velen de beste vrouwelijke betaalde NFT artiest ter wereld. Maar wie is Itzel Yard eigenlijk? 

Itzel is een 31 jarige Afro-Caribische vrouw, die gedoken is in de codeerwereld en dit zichzelf allemaal heeft aangeleerd tijdens haar studie architecturale technologie in Toronto. Tijdens haar studie ontdekte ze haar passie voor dit codeeruniversum. Helaas werd alleen de studie te duur voor Yard en keerde ze terug naar haar geboortestad Panama. Ze ging aan de bak met schoonmaakklussen om rond te komen.

Uiteindelijk kon Itzel met behulp van een vriend haar eerste NFT-kunstwerk maken en verkocht Yard deze voor achthonderd euro. Na verloop van tijd begon Itzel Yard goed geld te verdienen en in al vier maanden tijd verdiende ze zo’n 60.000 euro tot 70.000 euro! Na enige tijd gebeurde er iets waar Itzel nooit had over mogen dromen. Haar bekendste werk ‘’Dreaming At Dusk’’ werd verkocht voor 2 miljoen. Dit epische moment veranderde de gehele NFT-markt in een bliksemslag. De NFT-markt, die gedomineerd wordt door mannen werd wakker geschud.. Zonder dat Itzel Yard het zelf in de gaten had, opende ze deze digitale deur voor vrouwelijke kunstenaars in de NFT-Markt.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish