Sunday scroll #126: Wie is Ayla El-Moussa?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe. In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. Deze week: Ayla El-Moussa.

Heb jij weleens gehoord van NFT? Voorheen konden we nooit iets bezitten dat volledig digitaal was. Tegenwoordig kan dit wel, met dank aan NFT. Makers hebben een juridische bevoegdheid aan hun kunstwerk, ook online. Je moet het zien als een wettelijk eigendomsrecht. De artiest Ayla El-Moussa is een fotograaf en videograaf, die bewegend en stilstaand beeld combineert, en ook in de wereld van NFT’s is gedoken.

El-Moussa omschrijft zichzelf als een visueel filosoof. Ze beeldt de sensualiteit van het vrouwelijk lichaam uit met behulp van prachtige natuurvideo’s. Ze is zelf opgeroeid op een boerderij in Canada. In haar omgeving waren veel heuvels. Doordat ze in the middle of nowhere woonde, heeft ze zichzelf weten te vermaken in de natuur. Zo is haar liefde voor bossen en de zee ontstaan. De kunstenaar vindt het een voorrecht om op aarde te mogen leven.

De digitale kunstenaar wordt niet alleen geïnspireerd door de natuur, maar ook door de mens. De vechtkunstenaar Bruce Lee zei ooit: “Empty your mind, be formless. Shapeless like water. If you put water into a cup, it becomes the cup. You put water into a bottle, and it becomes the bottle. You put it in a teapot, it becomes the teapot. Now water can flow or it can crash.’’ Dit is een uitspraak die El-Moussa in al haar werken weer probeert te geven.

Meer zien van El Moussa? Check hier haar Instagram!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish