Sunday Scroll #13: Wie is Mary Purdie?

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.

Kleurrijke kunst, gecombineerd met mooie woorden of zelfs gedichten. Inspirerende woorden waar je ook echt iets mee kan, zoals: “Showing up is enough” of “Don’t deny your feelings”. Waarschijnlijk heb je deze mooie illustraties wel eens voorbij zien komen in je feed. Maar wie maakt ze?

Acht jaar geleden begon Mary Purdie, beter bekend als @drawnbymary, met haar professionele kunstcarrière. Mary was al haar hele leven bezig met het maken van illustraties, maar toen besloot ze eindelijk haar beroep ervan te maken. Ze begon haar carrière met het maken van kaarten die ze verkocht via Etsy. Mary tekende in het begin vooral veel popcultuur, maar in 2018 veranderde dit. Ze begon Mary met het tekenen vanuit haar eigen ervaring en haar persoonlijke leven. Dit doet ze omdat ze op deze manier beter kan omgaan met alles wat er gebeurt in haar leven; en dat is nogal wat. Nadat Mary vijf miskramen heeft gehad binnen twee jaar, werd er in januari 2018 borstkanker bij haar geconstateerd.

Nu creëert Mary kleurrijke illustraties met quotes die je vertellen dat het allemaal weer goed komt. Kortgeleden heeft ze samen met TED-spreker, Katie Zeppieri, een boek geschreven: ‘She Rises: Uplifting Words for Anxious Girls’. In dit boek staan verschillende empowering gedichten gemaakt door Katie, verpakt in de prachtige kunstwerken van Mary.

Wil je meer zien van Mary? Klik hier om haar werk te bewonderen. En klik hier voor de nieuwste Sunday Scroll op onze Instagram. Fijne zondag!

[smartslider3 slider=31]

Gerelateerd

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #2: Wie is Yayoi Kusama

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst.  Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.  Deze Scroll staat kunstenaar centraal, die de stip populairder dan ooit heeft gemaakt: Yayoi Kusama(1939-  ). Yayoi Kusama,

Lees meer »

Kinderen in het museum?

Musea worden steeds aantrekkelijker voor kinderen: Pikachu in het Van Gogh Museum en een Disney-maand in het Rijksmuseum. Hoe belangrijk zijn musea voor kinderen en andersom? Oprichter Cathelijne Blok vertelt erover in Villa VdB. 

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?