Sunday Scroll #130: Wie is Irma de Vries?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. In deze langere versie kom je nóg meer te weten over de maker. Deze week: Irma de Vries.

Irma de Vries (1980) is een Nederlandse kunstenaar die opgroeide in het dorpje Wieringerwerf. Als kind was De Vries al gefascineerd door het werk van Piet Mondriaan – en op haar achttiende ging ze Video en Kunst studeren aan de Rietveld Academie. Vandaag de dag maakt ze interactieve kunstruimtes, waarvoor ze werkt met augmented reality, videomapping en computeranimatie. Hiermee brengt ze haar publiek in een schitterende, kleurrijke wereld.

De Vries maakte haar debuut met de expositie ‘Reflecting forward: In search of connectivism’ in het Moco Museum in Amsterdam. In deze expositie loop je een kleurrijke wereld binnen met veel licht en spiegels. De kunst trekt voornamelijk veel jonge mensen aan. Daarnaast kwam het werk ook terecht in de reclame van Nationale Nederlanden, die liet zien hoe ondernemers omgingen met de coronapandemie.

Na dit spetterende debuut heeft de kunstenaar voor het park van het Fraeylemaborg Museum in Slochteren een augmented reality-tentoonstelling gemaakt. Op de islamitische kunst gebaseerd, maakte de Vries kubussen, manshoge gekleurde diamanten, een bubbelkasteel en nog veel meer spectaculaire verschijningen. De tentoonstelling kun je bekijken met je telefoon.

Met haar kunst wil De Vries een hoopgevende factor zijn in deze voor velen moeilijke tijd. Daarom heeft ze haar werk tentoongesteld vlakbij de ingang van een vluchtelingenkamp in Bodrum in Turkije en Moria in Griekenland.

Wil je meer zien van Irma de Vries? Neem dan een kijkje op haar website!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish