Sunday scroll #131: Wie is Faye Wei Wei?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe. In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. Deze week: Faye Wei Wei.

De poëtische werken van de Britse kunstschilder Faye Wei Wei zorgen ervoor dat ze zich onderscheidt van haar collega’s. Wei Wei maakt grote schilderijen en beschouwt het schilderproces als een intieme choreografie tussen de feitelijke en de picturale ruimte. Haar werken gaan vaak over spiritualiteit, klassieke mythe, liefdesrituelen en het geslacht.

Wei Wei werd door haar leraren op de middelbare school gestimuleerd om kunst te blijven maken. Ze heeft hierdoor altijd geweten wat ze wilde doen – en beseft wel dat ze echt geluk had dat de mensen om haar heen haar aanmoedigden. Hierdoor had ze meer vertrouwen om stappen te maken in haar carrière.

Doordat de kunstenaar op school zat met voornamelijk jongens, voelde ze vaak een competitief gevoel. Daarom maakte ze in de klas altijd de grootste tekeningen. Ze kreeg dus al vroeg het gevoel dat ze anders was.

Meestal schildert Wei Wei op doeken van 72 × 54 inch. Dit is precies het juiste gewicht en formaat in verhouding tot haar lichaam. Als ze op dit formaat werkt, kan ze dus precies de juiste bewegingen maken. Ze heeft tijdens het schilderen altijd het gevoel dat ze aan het dansen is en vindt het zelfs moeilijk om kleine werken te maken.

Wil je meer weten over Faye Wei Wei? Neem dan een kijkje op haar Instagram!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish