Sunday Scroll #135: Wie is Daniella Jones?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe. In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. Deze week: Daniella Jones.

Daniella Jones (1995) is een portretschilder en make-up artiest met een etherische zigeunerstijl. De Deense kunstenaar schildert al sinds ze een penseel vast kan houden. In haar werken legt ze de focus op de ogen, de wenkbrauwen en de huid. Ze vindt het mooi om deze in haar schilderijen “eruit te laten knallen”. Hetzelfde geldt voor de mensen wiens make-up ze doet.

Jones maakt veel gebruik van strakke lijnen en vrouwelijke figuren. In een interview legt ze uit dat ze vindt dat elke vrouw krachtig is. Voor haar is een sterke vrouw gemotiveerd, trouw aan zichzelf, vervuld met passie en vriendelijk.

Het doel dat Jones wil bereiken met haar werk is het inspireren en motiveren van haar publiek. Ook wil ze laten zien wat ze persoonlijk leuk vindt, zo zei in een interview met Design and live: “Ik probeer mezelf creatief te uiten in mijn kleren en foto’s om zo te laten zien wat ik persoonlijk leuk vind. Er is maar één jij en dat is precies hoe het bedoeld is.”

Meer weten over Daniella Jones? Volg haar dan zeker op Instagram!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish