Sunday Scroll #135: Wie is Patricia Doria?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe. In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. Deze week: Patricia Doria.

Patricia Doria is een illustrator gevestigd in de Filipijnen. Als kind vond ze geïllustreerde receptenmagazines erg leuk – deze hebben op latere leeftijd ook veel invloed gehad op de kunststijl die ze tot op de dag van vandaag heeft. De kunstenaar tekent al zolang ze zich kan herinneren. Ze had weinig speelgoed, maar haar moeder kocht wel veel kleurboeken voor haar. Uiteindelijk was ze het inkleuren van andermans tekeningen zat en wilde ze zelf iets maken.

Doria’s stijl wordt ook wel omschreven als “een samensmelting van retro airbrush, felle kleuren, een beetje surrealisme en humor”. Daarnaast speelt ze veel met schaduwen, highlights en scherpe plooien. Aantal terugkerende onderwerpen in Doria’s werk zijn mode, eten en cultuur. Vaak zijn deze verhalen bijzonder herkenbaar.

Toen ze een studie moest kiezen, koos ze voor industrieel ontwerpen. Ze hoopte hiermee haar foto’s te kunnen verbeteren. En dat gebeurde ook.
Doria heeft drie jaar als UI-ontwerper gewerkt en besloot toen voor het eerst haar werk te delen op Instagram. Vanaf dat moment begonnen de zaken te lopen en realiseerde ze zich dat ze haar carrière kon beginnen.

Zoals ze zelf mooi omschrijft in een interview met It’s Nice That Magazine: “Soms is alles wat je nodig hebt een centimeter moed om je werken naar buiten te brengen. En met tools zoals Instagram, is het nog nooit zo eenvoudig geweest om dit te doen.” Momenteel werkt Doria bij een plaatselijk creatief bedrijf en daarnaast illustreert ze voor zichzelf. Onlangs werkte ze ook bij een illustratiestudio voor enkel vrouwen genaamd Tillanelli.

Meer weten over Patricia Doria? Volg haar dan op Instagram!

 

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish