Sunday Scroll #136: Ellen von Unwert 

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe. In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. Deze week: Ellen von Unwerth.

Ellen Von Unwerth is op 17 januari 1954 geboren in Frankfurt, Duitsland. Voordat ze fotograaf was, werkte ze als model. Nu maakt ze voornamelijk mode- en reclamefoto’s. Ze staat vooral bekend om haar speelse en erotische beelden van vrouwelijke popmuzikanten en modellen. De kunstenaar heeft de grootste beroemdheden gefotografeerd: van Kate Moss tot Rihanna. Von Unwerth heeft een feministische benadering van fotografie. De vrouwen in haar foto’s zijn altijd sexy en zelfverzekerd. Ze wil de modellen zo sterk mogelijk fotograferen.

In 1989 fotografeerde ze Claudia Schiffer voor een campagne van het bekende modemerk Guess. Dat was het begin van haar carrière – vanaf dat moment werd ze opgemerkt door Vogue, Vanity Fair, Lauren en Uniqlo. Inmiddels wordt de fotograaf in Harpers Bazaar omschreven als één van de meest geliefde modefotografen allertijden. Maar naast haar talent voor fotograferen, bezit ze nog veel andere vaardigheden. Denk hierbij aan het herkennen van rauw talent en het stimuleren van de carrières van onbekende sterren zoals Claudia Schiffer en Eva Herzigova – en haar vermogen om vrouwen te helpen hun barrière voor de camera te laten zakken.

Meer weten over Ellen Von Unwerth? Volg haar dan zeker op Instagram!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish