Sunday Scroll #138: Wie is Florence Ngala?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe. In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. Deze week: Florence Ngala.

Florence Ngala, ook wel bekend als Flo, is een Amerikaanse portretfotograaf en fotojournalist uit Harlem, New York. Haar tienerjaren bracht ze door als kunstschaatser, wat later leidde tot haat eerste opdracht voor de New York Times: When I Skate It Just Feels Free. Hiervoor volgde ze een generatie zwarte vrouwelijke kunstschaatsers. Kunstschaatsen is namelijk een professionele sport waarin zwarte vrouwen slechts een fractie van het veld uitmaken. De kunstenaar legde deze jonge talenten vast op camera en publiceerde de foto’s en het bijbehorende artikel in 2019.

Flo houdt ervan om intieme portretten te schieten. Dit deed ze onder meer bij Gucci Mane en Cardi B. Met haar werk zet ze de artiesten in een ander daglicht. Ze fotografeert ze wanneer ze op hun kwetsbaarst zijn, bijvoorbeeld wanneer ze zich klaarmaken voor een optreden of een fotoshoot. Deze portretten maakten veel indruk op het publiek en leidden tot groot succes voor het jonge, opkomende talent.

Meer willen zien van Florence Ngala? Neem een kijkje op haar website!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish