Sunday Scroll #14: Wie is Narváez Art?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.

Je hebt ze vast eens voorbij zien komen. Serieuze, politieke boodschappen omgezet in kleurrijke, gedetailleerde illustraties. Nicole tekent ze allemaal met gemak. Maar wie is ze? En wat inspireert haar om deze prachtige illustraties te creëren?

Nicole, beter bekend als @Narváez_Art op Instargram, is een illustrator en feminist uit New York. In haar dagelijks leven is ze erg druk met kunst. Naast dat ze veel bezig is als illustrator, is ze ook ‘Sir. Art Director in the city’ zoals ze omschrijft op haar site. Verder vindt ze dit niet erg belangrijk.

Wat ze wel belangrijk vindt is strijden voor gelijke rechten voor alle vrouwen. Ongeveer een jaar geleden tekende Nicole een feministische poster voor de Women’s March. Haar poster viel zo goed in de smaak, dat ze besloot om. Sindsdien is ze bezig met het tekenen van sterke, invloedrijke vrouwen. Ze zorgt ervoor dat elke vrouw gerepresenteerd wordt.

Nicole omschrijft zichzelf als een intersectionele feminist. Dit is ook de hele reden waarom ze bezig is met het maken van deze illustraties. Ze gelooft dat alle vormen van ongelijkheid verbonden staan aan elkaar. “Om het ene op te lossen moet alles opgelost worden”, zegt ze op haar site. Haar doel is om vrouwen, vooral vrouwen van kleur te laten zien en hierdoor anderen te inspireren.

Wil je de inspirerende kunst van Nicole rustig bekijken? Dat kan hier!  En klik hier voor de nieuwste Sunday Scroll op onze Instagram.

IMG_5109
IMG_5114
IMG_5115
IMG_5118
IMG_5107
IMG_5108
IMG_5113
IMG_5112
IMG_5111
previous arrow
next arrow

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish