Sunday scroll #153: Wie is Stefy Loret?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe. In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. Deze week: Estefania Loret de Mola, beter bekend als Stefy Loret.

Stefy Floret maakt systematische visualisaties van grootse filosofische en intieme persoonlijke thema’s. Daarmee begeeft Loret zich tussen de disciplines beeldende kunst en design. Ze is afgestudeerd grafisch designer maar werkt voornamelijk conceptueel en artistiek, of zoals ze het zelf beschrijft: “an artist at heart, who works in graphic design” (It’s Nice That, 2021).

Na haar afstuderen ontbrak het Loret aan een creatieve community. De pandemie maakte dat ze hiervoor naar Instagram reikte. Ze begon persoonlijke werken te postten en sommige hiervan gingen viraal. Met haar ontwerp “The Art of Going Through”, dat ze maakte naar aanleiding van haar eigen leven en de overgangsfases waarin ze zich bevond, bereikte ze maar liefst 455.000 mensen.

De illustraties waar Loret bekend om staat maakte ze oorspronkelijk alleen voor zichzelf. Hoewel ze zich er toentertijd nog niet zo bewust van was, creëerde ze al op deze manier vanaf haar achtste. In een interview met It’s Nice That vertelde ze dat ze toen een Powerpoint dagboek vol WordArt bijhield. Nu beschrijft ze haar werkwijze als een ‘act of self care’, waarbij ze emoties en gedachtes beter kan verteren door er middel van design doorheen te werken. Ze transformeert haar eigen existentiële crisissen in maakprocessen, die uitlopen op autonome ontwerpen met universele menselijke thema’s zoals eenzaamheid, liefde, de zoektocht naar innerlijke vrede en nog zo veel meer.

Haar werken kenmerken zich door het schematisch weergeven van abstracte concepten, met behulp van intuïtief kleurgebruik en lijnenspel.

Tijdens de pandemie begon Loret meerdere keren per week te posten op Instagram en haar volgers aantal groeide exponentieel van 20.000 naar inmiddels bijna 300.000. In 2021 deed ze samenwerkingen met onder andere kledingmerken Weekday en The Arrivals. Ze heeft een sterke interesse in fashion, maar richt zich momenteel op haar eigen mentale gezondheid, haar Instagram-pagina en freelance design werk.

Als je de esthetische, tot kunstwerken verheven, infographics van Stefy Loret wilt bewonderen volg haar dan zeker op Instagram!

  

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish