Sunday scroll #153: Wie is Stefy Loret?

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe. In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. Deze week: Estefania Loret de Mola, beter bekend als Stefy Loret.

Stefy Floret maakt systematische visualisaties van grootse filosofische en intieme persoonlijke thema’s. Daarmee begeeft Loret zich tussen de disciplines beeldende kunst en design. Ze is afgestudeerd grafisch designer maar werkt voornamelijk conceptueel en artistiek, of zoals ze het zelf beschrijft: “an artist at heart, who works in graphic design” (It’s Nice That, 2021).

Na haar afstuderen ontbrak het Loret aan een creatieve community. De pandemie maakte dat ze hiervoor naar Instagram reikte. Ze begon persoonlijke werken te postten en sommige hiervan gingen viraal. Met haar ontwerp “The Art of Going Through”, dat ze maakte naar aanleiding van haar eigen leven en de overgangsfases waarin ze zich bevond, bereikte ze maar liefst 455.000 mensen.

De illustraties waar Loret bekend om staat maakte ze oorspronkelijk alleen voor zichzelf. Hoewel ze zich er toentertijd nog niet zo bewust van was, creëerde ze al op deze manier vanaf haar achtste. In een interview met It’s Nice That vertelde ze dat ze toen een Powerpoint dagboek vol WordArt bijhield. Nu beschrijft ze haar werkwijze als een ‘act of self care’, waarbij ze emoties en gedachtes beter kan verteren door er middel van design doorheen te werken. Ze transformeert haar eigen existentiële crisissen in maakprocessen, die uitlopen op autonome ontwerpen met universele menselijke thema’s zoals eenzaamheid, liefde, de zoektocht naar innerlijke vrede en nog zo veel meer.

Haar werken kenmerken zich door het schematisch weergeven van abstracte concepten, met behulp van intuïtief kleurgebruik en lijnenspel.

Tijdens de pandemie begon Loret meerdere keren per week te posten op Instagram en haar volgers aantal groeide exponentieel van 20.000 naar inmiddels bijna 300.000. In 2021 deed ze samenwerkingen met onder andere kledingmerken Weekday en The Arrivals. Ze heeft een sterke interesse in fashion, maar richt zich momenteel op haar eigen mentale gezondheid, haar Instagram-pagina en freelance design werk.

Als je de esthetische, tot kunstwerken verheven, infographics van Stefy Loret wilt bewonderen volg haar dan zeker op Instagram!

  

Gerelateerd

TJA, ik ben een sucker voor een uitdaging

Dit jaar word ik 39 en dit jaar vecht ik voor het eerst van m’n leven een wedstrijd. Ik ga de ring in voor een bokspartij. Een heuse wedstrijd, met echte klappen. Iets dat ik vóór mijn 40e gedaan wil hebben. Voor Tittymag ga ik je maandelijks meenemen in het proces

Lees meer »

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Luister hier Kunsstof terug!

Op 11 januari was oprichter Cathelijne Blok te gast in het Radio1- programma, Kunsttof! Ze vertelt in deze uitzending over het platform The Tittymag, de functie van kunst en haar nieuwe boek ‘Maar is het kunst?’. In het boek neemt ze de lezer mee op kunstreis! Van Botticelli’s wereldberoemde ‘Venus’

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?