Sunday Scroll #16: Wie is Iriée Zamblé?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.

Gedetailleerde gezichten in allemaal verschillende vormen, maten en kleuren. Misschien heb je deze kleurrijke schilderijen voorbij zien komen op Instagram. Maar wie maakt deze mooie werken en waarom is ze de kunstwereld in gegaan?

Iriée Zamblé is nog maar 23 jaar oud en maakt deze geweldige schilderijen. Toen ze voor het eerst begon met schilderen wist ze niet zo goed wat ze aan het doen was, vertelde ze in een interview met skandl. Nu is dat wel anders. Vorig jaar is ze afgestudeerd van de opleiding Fine Art aan de HKU.

Als je naar haar schilderijen kijkt, dan zal je niet meteen jezelf herkennen. Dat is ook de bedoelding. Ze vindt het belangrijk dat je gepakt wordt door de uitstraling van de karakters in haar schilderijen. In een interview met de HKUvertelt ze: “De voorbijgangers die mijn aandacht vangen, zie ik nog niet vaak genoeg terug in de beeldende kunst.” Hierdoor voelt ze ook een druk om deze mensen juist wel vast te leggen in haar kunst.

In hetzelfde interview met skandl vertelt Iriée dat het belangrijk is dat er meer zichtbaarheid komt voor kunstenaars van kleur en verschillende culturele achtergronden. Op deze manier kunnen mensen elkaar beter begrijpen en helpen! Zo zegt ze zelf: “Kunst is een geweldige manier om over bepaalde onderwerpen te leren!”

Wil je meer zien van Iriée? Dat kan hier! En klik hier voor onze nieuwste Sunday Scroll op Instagram. Fijne zondag!

IMG_5269
IMG_5267
IMG_5268
IMG_5273
IMG_5274
IMG_5271
IMG_5272
IMG_5270
IMG_5275
previous arrow
next arrow

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish