Sunday Scroll #17: Wie is Ladyist?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.

Pastelkleuren gemixt met sterke persoonlijkheden. Dromerige, maar toch realistische afbeeldingen. Ashley Armitage is de mastermind achter deze prachtige foto’s, maar waar komt haar interesse in fotografie vandaan? En hoe is ze begonnen in de kunstwereld?

Ashley Armitage, beter bekend als ladyist, is al vanaf jonge leeftijd bezig met het maken van foto’s. Vroeger stal ze de Nokia van haar moeder en nam ze honderden selfies en foto’s van haar katten. Later kreeg Ashley een Canon AE-1 filmcamera en een paar filmrolletjes. Samen met haar vader begon ze met het maken van foto’s; van street art en van elkaar. Dat was het moment dat ze zich realiseerde dat ze dit haar hele leven wilde doen.

Ashley fotografeert vrouwen op de manier hoe vrouwen elkaar zien. Toen ze jonger was kon ze zichzelf in geen enkele afbeelding herkennen die ze zag in magazines. Op elke afbeelding werden meisjes of geportretteerd als object of als stereotype. Ze besloot toen om foto’s te gaan maken waarin ze zichzelf wel kon herkennen. In een interview met Alt Citizen vertelt ze: “Ik wilde dit soort afbeeldingen maken om meiden die in de puberteit zitten te laten zien dat je niet volgens één beeld er uit hoeft te zien.”

Wil je meer zien van Ashley? Klik hier voor haar Instagram. En klik hier voor de nieuwste Sunday Scroll op onze Instagram!

IMG_5308
IMG_5309
IMG_5310
IMG_5311
IMG_5312
IMG_5304
IMG_5305
IMG_5306
IMG_5307
previous arrow
next arrow

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish