Sunday scroll #189 wie is Corine van Voorbergen

Zondagen zijn niet alleen voor uren Netflixen in bed, kunstuitjes en slow mornings, maar ook voor onze wekelijkse Sunday Scroll. Hierin lichten we speciaal voor jou een vrouwelijke kunstenaar uit. Deze week met de kunstenaar Corine van Voorbergen! 

Corine van Voorbergen is een intuïtieve kunstenaar. Al van jongs af aan kreeg Van Voorbergen te horen dat ze erg creatief was. Op aanraden van vele leraren is de kunstenaar na haar middelbare schooltijd naar de IVKO (kunstvakschool) in Amsterdam gegaan. Waar ze zich verder ontwikkelde op artistiek vlak. Maar na deze opleiding wist de kunstenaar nog niet precies wat ze wilde doen en is ze een compleet andere richting op gegaan. Na de IVKO is ze namelijk gaan studeren aan de hotelschool.

Vervolgens kwam Van Voorbergen via een omweg in de horeca terecht bij een meubelmakerij. Hier werd de creatieve geest van de kunstenaar aangewakkerd door alle prachtige verschillende materialen en projecten. Zo is ze uit eindelijk voor zichzelf begonnen.

Nu heeft de Van Voorbergen haar eigen studio in Zaandam waar zij zichzelf dagen lang opsluit om met harde muziek haar nieuwe werken te creëren.

En dat heeft goed uitgepakt. De kunstenaar gelooft dat kunst en interieur elkaar moeten aanvullen. Vanuit dit perspectief gaat Van Voorbergen te werk en brengt zo kunst en interieur samen tot een prachtige kunstvorm.

Haar werken zijn te zien op zowel kunst als interieur beurzen, internationaal en nationaal.

Haar werken zijn rond en minimalistisch. Van Voorbergen laat zich inspireren door de natuur en voornamelijk door gesteente. Ze laat zich meenemen door de manier waarop de natuur verschillende kleuren, materialen en vormen creëert door de samenkomst van verschillende elementen.

De kunstenaar legt in haar werk de focus op het idee van de eeuwige beweging. In haar werk “Through the Brass Eye of the Beholder” (2022) bijvoorbeeld probeert ze in het publiek een bepaald gevoel op te wekken door verschillende kleuren te gebruiken en door visuele diepte en een natuurlijke flow te creëren. Haar werk is gelaagd door het gebruik van verschillende mediums die Van Voorbergen over elkaar heen verwerkt in haar kunst. Haar werk is bedekt met een dun laagje epoxy, wat de omgeving terug weerkaatst op de toeschouwer.

Het doel van Van Voorbergen is om de toeschouwers van haar werk blij te maken. Het opwekken van een oprechte emotie is belangrijk voor haar. Achter sommige van haar werken zit ook een speciaal verhaal, zoals het werk ‘Awareness’. Met dit werk probeert de kunstenaar het gevoel over te brengen van heel diep in de zee zijn en het wandelen op de maan. Haar werk reflecteert een gevoel van leegte en doodse stilte. De toeschouwer hoort enkel nog zijn eigen hartslag en gedachten. Hierdoor creëert het werk een bewustwording van de zelf.

Wil je meer weten over Corine van Voorbergen? Volg haar dan op instagram of bezoek haar site!

 

Gerelateerd

In gesprek met pioniers!

Is er een verschil tussen de mannelijke blik en de vrouwelijke blik? Wat maakt iemand een pionier? Op zondag 10 maart gaat oprichter Cathelijne Blok oa hierover in gesprek met fotografen Maria Fialho en Diana Blok in het Nationaal Archief in Den Haag. Tijdens dit gesprek staan thema’s als carrières,

Lees meer »

TJA, ik ben een sucker voor een uitdaging

Dit jaar word ik 39 en dit jaar vecht ik voor het eerst van m’n leven een wedstrijd. Ik ga de ring in voor een bokspartij. Een heuse wedstrijd, met echte klappen. Iets dat ik vóór mijn 40e gedaan wil hebben. Voor Tittymag ga ik je maandelijks meenemen in het proces

Lees meer »

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?