Sunday scroll #189 wie is Corine van Voorbergen

-

Zondagen zijn niet alleen voor uren Netflixen in bed, kunstuitjes en slow mornings, maar ook voor onze wekelijkse Sunday Scroll. Hierin lichten we speciaal voor jou een vrouwelijke kunstenaar uit. Deze week met de kunstenaar Corine van Voorbergen! 

Corine van Voorbergen is een intuïtieve kunstenaar. Al van jongs af aan kreeg Van Voorbergen te horen dat ze erg creatief was. Op aanraden van vele leraren is de kunstenaar na haar middelbare schooltijd naar de IVKO (kunstvakschool) in Amsterdam gegaan. Waar ze zich verder ontwikkelde op artistiek vlak. Maar na deze opleiding wist de kunstenaar nog niet precies wat ze wilde doen en is ze een compleet andere richting op gegaan. Na de IVKO is ze namelijk gaan studeren aan de hotelschool.

Vervolgens kwam Van Voorbergen via een omweg in de horeca terecht bij een meubelmakerij. Hier werd de creatieve geest van de kunstenaar aangewakkerd door alle prachtige verschillende materialen en projecten. Zo is ze uit eindelijk voor zichzelf begonnen.

Nu heeft de Van Voorbergen haar eigen studio in Zaandam waar zij zichzelf dagen lang opsluit om met harde muziek haar nieuwe werken te creëren.

En dat heeft goed uitgepakt. De kunstenaar gelooft dat kunst en interieur elkaar moeten aanvullen. Vanuit dit perspectief gaat Van Voorbergen te werk en brengt zo kunst en interieur samen tot een prachtige kunstvorm.

Haar werken zijn te zien op zowel kunst als interieur beurzen, internationaal en nationaal.

Haar werken zijn rond en minimalistisch. Van Voorbergen laat zich inspireren door de natuur en voornamelijk door gesteente. Ze laat zich meenemen door de manier waarop de natuur verschillende kleuren, materialen en vormen creëert door de samenkomst van verschillende elementen.

De kunstenaar legt in haar werk de focus op het idee van de eeuwige beweging. In haar werk “Through the Brass Eye of the Beholder” (2022) bijvoorbeeld probeert ze in het publiek een bepaald gevoel op te wekken door verschillende kleuren te gebruiken en door visuele diepte en een natuurlijke flow te creëren. Haar werk is gelaagd door het gebruik van verschillende mediums die Van Voorbergen over elkaar heen verwerkt in haar kunst. Haar werk is bedekt met een dun laagje epoxy, wat de omgeving terug weerkaatst op de toeschouwer.

Het doel van Van Voorbergen is om de toeschouwers van haar werk blij te maken. Het opwekken van een oprechte emotie is belangrijk voor haar. Achter sommige van haar werken zit ook een speciaal verhaal, zoals het werk ‘Awareness’. Met dit werk probeert de kunstenaar het gevoel over te brengen van heel diep in de zee zijn en het wandelen op de maan. Haar werk reflecteert een gevoel van leegte en doodse stilte. De toeschouwer hoort enkel nog zijn eigen hartslag en gedachten. Hierdoor creëert het werk een bewustwording van de zelf.

Wil je meer weten over Corine van Voorbergen? Volg haar dan op instagram of bezoek haar site!

 

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish