Sunday Scroll #2: Wie is Aurélia Durand?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichtten wij op onze Instagram een vrouwelijk kunstenaar uit laten daarbij tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie hiervan kom je iets meer te weten over de kunstenaar zelf.

Levendige, inclusieve animaties en illustraties, je vindt ze overal op Instagram. Maar wie maakt ze en waar haalt ze inspiratie uit? Je leest het hier!

Aurélia Durand is een geboren en getogen Franse kunstenares. Ze is een fulltime grafische artiest. Ze maakt illustraties, animaties en acryl schilderijen.

In 2014 behaalde zij haar master aan de kunstacademie, ESAD d’Orleans in Frankrijk. Tijdens haar studie heeft zij ook nog een uitstapje gemaakt. In 2013 heeft ze een semester lang in Kopenhagen in Denemarken gezeten. Ze studeerde toen aan de Academy of Fine Arts and Design. Aurélia vond haar tijd in Kopenhagen zó leuk dat ze haar trip nog vijf jaar verlengde om te studeren en inspiratie op te doen.

Reizen vindt Aurélia erg belangrijk. Ze vindt dat dit essentieel is voor het opdoen van nieuwe inspiratie. En ze gelooft dat het helpt met meer nuances verwerken in haar werk. Aurélia houdt ervan om haar werk uit te dagen door zichzelf te pushen om zo nieuwe gewoontes te ontwikkelen. Zo is haar werk ook uniek. Door te reizen wordt haar werk ook beïnvloed. Zelf omschrijft ze haar werk als: “kleurrijk en levendig”. Ze probeert met haar kunst e verschillen in onze maatschappij te reflecteren. Op haar Instagram zie je zeker de kleurrijke en levendige eigenschappen van haar werk terug. Niet alleen in de tekeningen die ze maakt, maar ook in haar animaties.

Wil je meer zien van Aurélia Durand? Ga dan naar onze Instagram voor de Sunday Scroll! En check hier haar eigen Instagram!

IMG_2734
IMG_2735
IMG_2738
IMG_2739
IMG_2740
IMG_2742
previous arrow
next arrow

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish