Sunday Scroll #21: Wie is BetePhotography?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.

Sterke blikken en zachte kleuren. Dit zijn twee aspecten die veel terugkomen in de fotografie van Bete. Maar hoe is ze begonnen met dit werk? En wat valt er te zien als je naar haar kunst kijkt? Je leest het hier! 

Voor haar studie Media Informatie en Communicatie had Bete een professionele camera nodig. Hiermee ging ze aan de slag en begon ze te oefenen met het maken van foto’s. Een vriend heeft Bete toen gevraagd om te fotograferen tijdens een festival. Dit deed ze maar al te graag. En zo stond ze ineens te fotograferen op een festival, met meer dan vijfduizend mensen! Hier begon haar carrière als fotograaf.

Bete werkt sinds haar twintigste fulltime als fotograaf. Na 3,5 jaar in de evenementenbranche te hebben gewerkt, was ze toe aan een uitdaging. Ze besloot om zichzelf te pushen en ging voor een grote verandering. Ze zette de wazig avonden in de club aan de kant voor onderwerpen die identiteit aankaarten. Ze vindt dat dit onderwerpen zijn waar we dagelijks mee geconfronteerd moeten worden. Ondertussen heeft ze al twee series, WOMAN serie en Wisteria – Male Femininity, gecreëerd die helemaal in het thema staan van identiteit.

Ze vindt het belangrijk dat er niet maar één beauty-standard is die we allemaal maar moeten volgen. Iedereen zou zichzelf moeten terugzien in positieve beelden. Bete zorgt voor een nieuwe benadering van schoonheid. Ze wil graag een nieuwe blik creëren voor niet alleen haarzelf, maar ook de menigte om haar heen. Er is namelijk veel meer schoonheid dan mensen beweren.

Nu kan je de twee series, WOMAN (2018) en Wisteria – Male Femininity (2019) in het echt bewonderen tijdens haar solotentoonstelling bij Pllek. Wil je nog meer van haar zien? Klik dan hier!

IMG_6519
IMG_6520
IMG_6521
IMG_6522
IMG_6523
IMG_6524
IMG_6525
IMG_6526
IMG_6528
previous arrow
next arrow

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish