Sunday Scroll #23: Wie is Raquel van Haver?

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.

Donkere, maar toch ook kleurrijke schilderijen met veel details. Of collage kunst verwerkt met strasstenen of strijkkralen. We kunnen niet meer om Raquel van Haver heen. Met haar ‘Spirits of the Soil’ tentoonstelling in Het Stedelijk Museum, trok ze veel aandacht van de media en het publiek. Maar wie is Raquel eigenlijk?

Raquel van Haver is geboren in 1989 in Bogotá, Colombia. In 2012 heeft ze haar studie Fine Art afgerond aan de KKU. Nu woont en werkt ze in Amsterdam. De stad is een grote inspiratiebron voor Raquel. Haar vroegere werk ging vooral over de buurt waar ze voor een groot deel van de week haar tijd door bracht: Amsterdam Zuidoost. Ook houdt ze zich vooral veel bezig met de cultuur in Afrika, de Caraïben en Latijns-Amerika. De dingen die zij ziet als ze op reis is, verweeft ze samen met de cultuur in Amsterdam. In haar werk wil ze vooral de overeenkomsten tussen groepen benadrukken, zoals staat beschreven op haar site.

Het werk dat Raquel maakt is vaak groot, donker en erg gedetailleerd. Ze wil graag verhalen vertellen met haar werk. “Er valt veel te leren van verhalen.” vertelt ze in een interview met Het Parool. In 2017 reisde ze naar Lagos, Nigeria. Tijdens deze reis zocht ze contact met allerlei verschillende marginale communities. Ze luisterde naar de verhalen van al deze mensen, maakte foto’s en raakte vooral erg geïnspireerd. Deze inspiratie zette ze later om voor schilderen die te zien waren bij de ‘Spirits of the Soil’ tentoonstelling.

Als je meer wilt zien van Raquel, klik dan hier!

[smartslider3 slider=43]

Gerelateerd

KUNSTTIPS! December 

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken. Of leuke gespreksstof voor tijdens de

Lees meer »

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #2: Wie is Yayoi Kusama

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst.  Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.  Deze Scroll staat kunstenaar centraal, die de stip populairder dan ooit heeft gemaakt: Yayoi Kusama(1939-  ). Yayoi Kusama,

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?