Sunday Scroll #23: Wie is Raquel van Haver?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.

Donkere, maar toch ook kleurrijke schilderijen met veel details. Of collage kunst verwerkt met strasstenen of strijkkralen. We kunnen niet meer om Raquel van Haver heen. Met haar ‘Spirits of the Soil’ tentoonstelling in Het Stedelijk Museum, trok ze veel aandacht van de media en het publiek. Maar wie is Raquel eigenlijk?

Raquel van Haver is geboren in 1989 in Bogotá, Colombia. In 2012 heeft ze haar studie Fine Art afgerond aan de KKU. Nu woont en werkt ze in Amsterdam. De stad is een grote inspiratiebron voor Raquel. Haar vroegere werk ging vooral over de buurt waar ze voor een groot deel van de week haar tijd door bracht: Amsterdam Zuidoost. Ook houdt ze zich vooral veel bezig met de cultuur in Afrika, de Caraïben en Latijns-Amerika. De dingen die zij ziet als ze op reis is, verweeft ze samen met de cultuur in Amsterdam. In haar werk wil ze vooral de overeenkomsten tussen groepen benadrukken, zoals staat beschreven op haar site.

Het werk dat Raquel maakt is vaak groot, donker en erg gedetailleerd. Ze wil graag verhalen vertellen met haar werk. “Er valt veel te leren van verhalen.” vertelt ze in een interview met Het Parool. In 2017 reisde ze naar Lagos, Nigeria. Tijdens deze reis zocht ze contact met allerlei verschillende marginale communities. Ze luisterde naar de verhalen van al deze mensen, maakte foto’s en raakte vooral erg geïnspireerd. Deze inspiratie zette ze later om voor schilderen die te zien waren bij de ‘Spirits of the Soil’ tentoonstelling.

Als je meer wilt zien van Raquel, klik dan hier!

IMG_6483
IMG_6484
IMG_6485
IMG_6486
IMG_6487
IMG_6481
IMG_6482
IMG_6111
IMG_6109
previous arrow
next arrow

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish