Sunday Scroll #24: Wie is Lotte Gielen?

Het is weer zover, de Sunday scroll is aangebroken. Hierbij lichten wij op onze Instagram en website een vrxuwelijke kunstenaar uit. Deze Sunday Scroll laten we je het werk zien van illustrator en grafisch ontwerper Lotte Gielen, of te wel; studiolotknot. We gaan vertellen wie ze is en wat ze doet!

Lotknot’s, stijl is vrolijk, kleurrijk en speels. Je kan haar werk eerder gezien hebben, want Lotte is deel van het Tittymag team en heeft al veel verschillende Tittymag illustraties gemaakt. Als ontwerper en conceptontwikkelaar met een hart voor sociale media, heeft ze bekende opdrachtgevers als De HEMA, Happinez, Roomed, en Bedrock. Lotte is recentelijk afstudeert aan Academy of Media, Design & Technology in Maastricht.

Lotte’s kleurrijke werk lijkt luchtig, maar heeft vaak een diepe en krachtige boodschap. Feminisme en womanhood zijn vaak thema’s in haar werk. Lotknot is daarnaast de eerste illustrator, die wij hebben gevraagd voor ons Tittymag X femme artist T- shirt. Het shirt staat voor het omarmen van het community gevoel, wat we deze tijden extra nodig hebben en ook veel te zien is. Het shirt bevat een illustratie van twee vrouwen die elkaars borsten vasthouden. Want… Support your cister, always!!

Lotknot is de eerste femme kunstenaar, maar zeker niet de laatste van wie je een speciaal Tittymag x femme artist T gaat zien!

Wil je meer zien van Lotknot? Bekijk hier haar site en Instagram. En wil je met haar mooie kunstwerk op de bank zitten? Bestel hier ons nieuwe (ar)T-shirt online!

[smartslider3 slider=48]

Gerelateerd

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Luister hier Kunsstof terug!

Op 11 januari was oprichter Cathelijne Blok te gast in het Radio1- programma, Kunsttof! Ze vertelt in deze uitzending over het platform The Tittymag, de functie van kunst en haar nieuwe boek ‘Maar is het kunst?’. In het boek neemt ze de lezer mee op kunstreis! Van Botticelli’s wereldberoemde ‘Venus’

Lees meer »

Kunst is een magische tijdmachine.

2024, het begin van een jaar.Een nieuw jaar, vol kansen, cliches of niet..wel een nieuw jaar vol kunst. De mooiste tentoonstellingen, kunstwerken en voorstellingen maken weer hun opwachting.In deze soms donkere dagen bieden deze sidderende en meeslepende lichtpuntjes hoop of een beetje afleiding. Kunst reflecteert, maar kan ook fungeren als een magische tijdmachine.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?