Sunday scroll #26: Wie is Gab Bois?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.

Schoenen gemaakt van sla of een T-shirt gemaakt van paprika chips. Dit keer lichten we het werk uit van de Canadese kunstenaar Gab Bois. Er is niets wat deze (te) gekke kunstenaar niet doet met knippen en plakken op het gezicht en lichaam. Ze gaat heel gedetailleerd te werk. In haar foto’s maak je kennis met haar interesses en haar omgeving.

Gab Bois zegt dat ze graag met de wereld deelt wat ze spannend vindt. En dat zijn voornamelijk mooie, maar ongemakkelijke foto’s. Zij kan een beeld creëren wat een ongemakkelijk gevoel bij mensen naar boven haalt. Borsten met een bh van een spiegelei, een joint gemaakt van broccoli of een hamster als okselhaar gebruiken. Zo maakt ze meer gekke creaties. De foto’s die ze maakt van haar bijzondere creaties zijn vaak geïnspireerd op het digitale tijdperk waarin we leven en een knipoog naar de maatschappij.

De quarantaine houdt haar niet tegen om verder te gaan met creëren. Uit haar werk kan je niet opmaken of ze een perfecte studio foto heeft gemaakt, of juist snel in de huiskamer een kiekje heeft geschoten. Het lijkt wel haar geheim voor een prachtig effect. Dit geeft haar werk een hele eigen touch. Ze blijft je verbazen met haar rijke fantasie.

 

Op Instagram kan je haar foto collectie bekijken.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish