Sunday Scroll #30: Wie is Jasmine de Silva?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.  Deze keer lichten we het werk uit van Jasmine de Silva. Met een diploma van de MA Fashion Photography van de universiteit van Londen is zij een upcomming kunstenaar met indrukwekkend mooi werk.

Jasmine de Silva maakt een hyperrealistische wereld, met daarin een obsessie voor perfectie. Ze laat je door middel van satire zien hoe de ‘perfectie’ van de vrouw er uit ziet op een bijzondere manier. Deze kunstenaar is niet alleen fotograaf, maar ook film director. In haar foto’s waar je al een voorproefje kreeg over het bekritiseren van het ideaalbeeld, wordt in de film ‘How to Build Your Human’ nog verder beschreven.

Een terugkomende inspiratie is Barbie het modebeeld uit de jaren 50, en plastische chirurgie. De kunstenaar laat je kennis maken met de gedachten die plastisch chirurgie heeft over het ideaalbeeld. Ze gebruikt kunst in vele vormen, als fotografie, collage kunst. Al deze vormen sterken elkaar aan. Haar talent wordt erkend doordat zij verschillende prijzen heeft gekregen zoals PDN emerging en de Bokeh Fashion Filmfestival. Het project ‘How to build a human’ is een waanzinnig mooi initiatief, waar het décor hand gemaakt is. Ze maakt gebruik van alle soorten objecten. Ondenkbare en creatieve attributen zijn te vinden in dit project zoals speelgoed hijskranen en mascara’s.

Spoiler alert!! Een doordringende conclusie komt naar boven in de korte films van de Silva. Waarom nou al deze onhandige moeite en aanpassingen aan ons lichaam?

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish