Sunday Scroll #29: Wie is Meryem Slimani?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.

Rode bloemetjes achtergrond, vissershoed van Fila en gouden balghas. Zo zien de foto’s van Meryem Slimani (@meryemfirst) eruit waarbij ze haar moeder als onderwerp gebruikt. Wat begon als creatieve therapie, groeide uit naar samenwerkingen met merken. Maar hoe kwam op het idee om dit te doen? En waar haalt ze haar inspiratie vandaan?

De Rotterdamse native plaatste de eerste foto’s van haar moeder in 2018 op haar Instagram. Waarin ze haar afbeeld in sportieve kleding met een Marokkaans tintje en elementen uit  de jaren 70 en 80. Meryem was gefrustreerd dat ze vrouwen zoals zij niet terug zag op streetwear sites of de body positve beweging.

Af en toe verscheen haar moeder, Najat Leklye, spontaan op een Instagram foto, waarop ze veel lovende reacties kreeg van haar volgers. Zo kwam Meryem op het idee om haar te stylen in streetwear. Zo hield ze shoots op haar balkom, buiten op straat en samen met vrienden. Meryem kleedt haar moeder in modieuze, comfortabele kleding, die op sportkleding is geïnspireerd. Daarbij gebruikt ze een mix van vintage stukken uit haar moeders kledingkast. Ook voegt ze vaak Marokkaanse traditionele stukken toe, zoals balghas en gevlochten riemen.

Meryems Intagram staat vol met verschillende kleurrijke foto’s, waarin zij en haar moeder samen schitteren op campagnes. Vorig jaar heeft ze samengewerkt met Daily Paper voor de Appelsap capsule. Ook stonden zij in Vogue Nederland die in samenwerking ging met sportmerk Fila.

Check out haar Instagram hier om haar foto’s te bewonderen!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish