Sunday Scroll #32: Wie is Sara Hagale?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.  Deze keer lichten we het werk uit van Sara Hagale, die fragiele schetsen maakt met veel herkenning en emotie.

Sarah Hagale is afgestudeerd als grafisch ontwerper aan de universiteit in Alabama. Ze werkt als grafisch ontwerper voor zichzelf. Schetsen doet ze de hele dag door en maakt veel gebruik van het platform Instagram met veel succes. Het werk van Sara bestaat uit liefelijke, bescheidde schetsen van voorwerpen en karakters met expressies. Het zijn surrealistische schetsen met kwetsbare, kalmerende emoties, met daarin vaak cynische humor verwerkt. Ze schets heel dun, met vaak dezelfde kleuren. Aangrijpend en liefelijk afgebeeld.

Kunst moet je aanspreken, het moet je hele lijf en gedachten pakken en hoeft niet altijd druk of kleurrijk te zijn om op te vallen. Je kan bijvoorbeeld ook kunst zoeken om rust te vinden voor herkenning, zelfreflectie of om een gevoel te verwerken. In het werk van Sara zie je veel gevoel.

In een interview zegt ze niet te denken aan degene die haar werk online ziet. Ze wil namelijk niet weten wat voor een invloed ze heeft. Werken is haar grote hobby. Niet alleen is Sara kunstenaar op print, ook kan je haar kunsten laten tatoeëren.

Wil je meer zien van Sara Hagale, bekijk hier haar instagram!

 

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish