Sunday Scroll #3: Wie is Monica Hernandez?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichtten wij op onze Instagram een vrouwelijk kunstenaar uit en laten daarbij tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we een beetje wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook naar de site! In deze langere versie hiervan kom je iets meer te weten over de kunstenaar zelf.

Misschien heb je de illustraties met empowering quotes wel voorbij zien komen op Instagram. Maar wie maakt deze prachtige kunstwerken? En hoe is ze op het idee gekomen? Je leest het hier in de uitgebreide versie van onze Sunday Scroll!

Monica Hernandez is geboren in de Dominicaanse Republiek en verhuisde naar de Bronx toen ze nog maar 6 jaar oud was. Haar werk laat vrouwen zien die comfortabel zijn in hun eigen lijf. Ze zijn trots op hoe ze eruitzien en laten zichzelf graag aan de wereld zien. Wees trots op hoe je eruitziet, dit brengt veel geluk mee. Met haar tekeningen wil ze deze boodschap meegeven aan haar volgers.

Monica ziet haar kunst als iets dat uit de spontane hand moet komen. Ze merkt vaak dat als ze een idee uit wil werken, het geen succes is. Haar idee komt dan nooit overeen met wat ze op papier heeft gezet. Dit is de grote reden dat ze graag zomaar spontaan begint aan een tekening, zodat wat ze op blad zet niet botst met de ideeën in haar hoofd.

Ze is vanaf jongs af aan al erg bezig geweest met kunst. Toch waren er veel andere dingen die moesten gebeuren voordat Monica haar droom waar kon maken. Ze heeft door deze obstakels ook veel verschillende dingen geprobeerd in haar schooltijd. Het begon met science, waar haar kunstleraar haar vertelde dat ze iets moest gaan doen met tekenen. Daarna probeerde ze psychologie uit, maar dat gaf ze ook snel op. Uiteindelijk kwam ze terug bij waar het begon; kunst. Door kunst lessen te volgen is zij enorm gegroeid en staat ze nu eindelijk waar ze vanaf de jonge jaren al droomde om te staan.

Klik hier voor meer werk van Monica. En klik hier voor de nieuwste Sunday Scroll op onze Instagram!

IMG_2973
IMG_2974
IMG_2980
IMG_2981
IMG_2978
IMG_2979
previous arrow
next arrow

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish