Sunday Scroll #31: Wie is Moze Mertens?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. Politiek, samenleving en feminisme zie je veel terug in het werk van kunstenaar Moze Mertens. Ze schrijft, animeert en illustreert. Ze kijkt met een kritische blik naar de politiek. Hoe is ze begonnen met dit werk? Waarom is er nog geen vrouwelijke minister-president in Nederland? Moze Mertens schreef haar thesis over dit onderwerp; Pussy Politics.  En wat valt er te zien als je naar haar kunst kijkt? Je leest het hier!

Mertens studeerde Interactive Media Design aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den haag. Ze focust op de empowerment en strijd voor een vrouwelijke premier in Nederland door middel van kunst. Moze Mertens geeft met haar Illustraties van mannen en vrouwen uit de politiek ons een duidelijk een vraagstuk. Waarom is de politiek in Nederland eigenlijk zo ingericht? En vraagt zij zich ook af hoe dit verandert kan worden. Ze stelt ons voor een dilemma, wat kan er allemaal voor goeds gebeuren bij een verandering.

Het werk van Moze Mertens was te zien in de Melkweg Expo, ‘Bad Feminist’. Ze is tijdens haar thesis geïnspireerd geraakt en is zo begonnen aan Thou Told Me. Dit is een visuele weergave van ervaringen, gevoel en dromen. Ze wil ons iets laten zien.. Het onderwerp van deze expo is haar ideaalbeeld van het hebben van een vrouwelijke minister-president in Nederland. Moze wil hiermee laten zien wat dit Nederland zou kunnen brengen. Ze combineert haar werk met heftige uitspraken met animatie van een vrouw, die drastisch maatschappelijke problemen opruimt.

Pick Your Role Model Postcard is een project waar Moze Mertens bezig is. Waar je krachtige quotes van rolmodellen kunt zien.

Op de site van Moze Mertens kan je haar kunstcollectie goed bekijken en volg Moze op Instagram account!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish