Sunday Scroll #34: Wie is Monica Ahanonu?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is, en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.  Deze keer lichten we het werk uit van de Amerikaanse Monica Ahanonu. Die de mooiste kleuren combinaties bij elkaar zoekt.

Ben je opzoek naar een mooie print in je huis waar je gelukkig van wordt? Bekijk de website en Instagram van Monica Ahanonu. Deze illustrator maakt werk waar je direct vrolijk van wordt. Kleurrijk, identiek, en modieus. Zo kan je haar werk omschrijven. Na dat Monica afgestudeerd is in 2013 aan de USC School of cinematic arts is haar carrière begonnen bij Dream Works Animatie. Na een paar jaar begon zij voor zichzelf, als freelance illustrator. Met veel succes, klanten als de New York Times, Samsung USA, Time magazine, InStyle Magazine, Adidas, Sprite, Salvatore Ferragamo, McDonalds, Red Table Talk, Tampax, Simon & Schuster en nog veel meer grote klanten. De variatie van verschillende klussen is een belangrijke drijfveer voor Monica.

Monica is een expert in kleuren, haar werk gaat verder dan illustraties, en focust zich op het vertellen van verhalen. Ze wordt geïnspireerd door haar omgeving, de modewereld en reflecteert op de samenleving. De weg hiernaar toe heeft ze zichzelf aangeleerd op Adobe photoshop en adobe premiere, in haar vrije tijd was ze bezig met het maken van een portfolio. En zo uiteindelijk aangenomen op de school van haar dromen. Ze realiseerde haar grote talent voor grafisch ontwerpen, kleuren en illustreren. Als stagiaire kreeg zij al veel positieve reacties op haar kleuren combinaties, wat zij zelf als heel normaal beschreef en dacht dat iedereen dit zou kunnen, ze onderschatte haar eigen talent. Ze kreeg waardering voor haar talent en dat was een drijfveer om een professionele illustrator te worden zoals ze nu is.

Monica houdt ervan om twee kleuren die normaal niet veel samen gebruikt worden bij elkaar te doen. Ze speelt met verzadiging en waarde van de pixel. Haar werk beschrijft ze als vet, geometrisch en energiek.

 

Wil je meer zien van Monica Ahanonu, bekijk hier haar IG en website!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish