Sunday Scroll #40: Wie is Vanessa McKeown?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook naar onze website. In deze langere versie kom je iets meer te weten over de kunstenaar zelf. Deze keer lichten we het werk van de Londense Vanessa McKeown uit. 

Mensen die van roze, barbies, make-up, bloemen, glitters en accijns houden moeten zeker een kijkje nemen bij het werk van Vanessa McKeown. Vanessa studeerde als grafisch ontwerper en heeft ook gewerkt als filmeditor. Dit stopte allemaal toen ze haar hobby fotograferen omtoverde tot haar beroep. De foto’s zijn kleurrijk en vrolijk; en haar doel is om een lach op mensen hun gezicht te toveren. Naast het werk dat zij voor zichzelf maakt, werkt ze ook samen met merken als Nike, parfumlijn Miu Miu en Gucci. In deze projecten zie je veel van haarzelf terug. Barbies, roze, kleurrijk en simpelheid is ‘the key’. 

Ze bedenkt kleine ideeën en probeert met haar werk kijkers anders te laten kijken naar ‘normale’ voorwerpen. Zoals stokbroden in een schoen, waardoor het lijkt op twee benen, een zak Doritos als handtas of een voetbal van een mandarijnenschil. Geen creatie is te gek voor deze creatieve kunstenaar.

Werken aan een foto kan lang duren, vertelt Vanessa in een eerder interview. Ze is perfectionistisch en erg kritisch op haar werk. Als het niet werkt zoals ze zou willen, kan ze daar een slapeloze nacht van krijgen. Maar deze perfectionistische eigenschap maakt haar werk ook zo speciaal. De foto’s die zij maakt zijn perfect symmetrisch; en de felle kleuren die goed bij elkaar passen zijn een aanwinst in haar collectie.

Wil je meer zien van Vanessa? Neem een kijkje op haar website of bezoek haar Instagram!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish