Sunday Scroll #41: Wie is Maria Qamar?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.

Felle kleuren, herinneringen uit haar jeugd en scènes uit Bollywood soapopera’s. De Instagram-pagina hatecopy is een popartsensatie, die herkenbare momenten uit de Zuid-Aziatische cultuur uitlicht op een humoristische manier.

Maria Qamar werd geboren in Pakistan, maar verhuisde met haar gezin naar Canada toen ze negen jaar oud was. Ze groeide op in een post 9/11 Toronto, wat ervoor zorgde dat ze gepest werd en haar cultuur belachelijk werd gemaakt. De jaren erna probeerde ze vooral afstand  te nemen van  haar cultuur. Nadat ze werd ontslagen bij een reclamebureau, besloot ze om te beginnen met tekenen. Zo herontdekte ze de liefde voor haar cultuur. Een van haar eerste tekeningen, een vrouw op gelinieerd papier die in tranen toegeeft ‘I burnt the rotis’,  deelt ze op haar Instagram met het bijschrift ‘Wat als Lichtenstein Indiase soapseries parodieerde’. Hatecopy was officieel geboren.

Maria ging door met het tekenen en schilderen van dromerige vrouwen met cartoon-tekstballonnen. Met haar werk schetst ze de beproevingen van het Desi-leven uit de 21ste eeuw. Ook bracht ze een geïllustreerde survival guide uit, genaamd ‘Trust No Aunty’. Hierin helpt ze haar lezers met overmoedige tantes. 

Meer zien van Maria Qamar? No problem! Check hier haar Instagram of scroll door haar site.

hatecopy1
hatecopy2
hatecopy7
hatecopy3
hatecopy4
hatecopy6
hatecopy8
hatecopy5
hatecopy9
PlayPause
hatecopy1
hatecopy2
hatecopy7
hatecopy3
hatecopy4
hatecopy6
hatecopy8
hatecopy5
hatecopy9
previous arrow
next arrow

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish