Sunday Scroll #39: Wie is Denise Rosenboom?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.  Deze keer lichten we het werk uit van Denise Rosenboom. Denise woont en werkt in Amsterdam. Haar drijfveer en gedurfde werk aanwinst voor de kunstwereld. Niet alleen is het werk wat Denise maakt mooi, het is grappig en inspirerend, en vooral taboe brekend. Lees hier de nieuwe Sunday Scroll over Denise Rosenboom.

‘Een kut is eigenlijk iets heel normaals, we komen er allemaal vandaan’ Deze mooie uitspraak komt van kunstenaar Denise Rosenboom. Vandaar dat deze waanzinnige kunstenaars zich bezighoudt met kut kettingen; Pussy Pendant. Wat wil je nog meer? Denise houdt het niet bij kettingen, haar talent is breed. Ze is beeldend kunstenaar, illustrator, schilder en grafisch ontwerper.

Niet alleen heeft Denise de harten van menig mens in Amsterdam veroverd. Ook in Berlijn is zij bekend met haar empower kunst. Ze wordt gedreven door angst en onvervulde dromen, dit kun je terugvinden in haar kunst. Zo heeft Denise een reeks schilderijen van vrouwen met duivelse hoornen, en sinister portretten. En ze wordt onder anderen geïnspireerd door duistere teksten en werken als; ‘The devil follows me day and night because he is afraid to be alone. Een quote van Francis Picabia.

In de handgemaakte kutketting zit een boodschap. ‘De kut is eigenlijk heel normaal, we komen er allemaal vandaan, ik begrijp eigenlijk niet waarom mensen er zo geshockeerd van zijn. Ze zijn er in alle maten, kleuren en vormen.’ De kettingen hangen in de etalage van het atelier van Denise in Amsterdam. Zo kon ze precies zien wat de reacties erop zijn.

Je kunt Denise’s kettingen kopen in het stedelijk museum, museum Voorlinde, haar eigenwinkel en natuurlijk online! Wil je meer zien van Denise? Bekijk hier haar Instagram!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish