Sunday Scroll #4: Wie is Florence Given?

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit laten. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over de kunstenaar zelf.

‘Life is short, dump him.’ ‘Stop raising him, he is not your son.’ Allemaal quotes die je misschien wel voorbij hebt zien komen op Instagram. Maar wie zit er achter deze geniale uitspraken verpakt in prachtige illustraties? En hoe is ze op het idee gekomen om deze kunstweren te maken? Je leest het hier!

Florence Given, een twintigjarige illustrator uit Londen maakt deze geweldige, feministische illustraties. Ze begon in 2017 aan de London College of Fashion, maar vorig jaar besloot ze om te stoppen met de studie om haar droom van fulltime kunst maken en schrijven te achtervolgen.

Op de middelbare school waar Given zat, werd ze een tijdje gepest door een groepje meiden. Maar in plaats van zichzelf af te sluiten van de wereld en alles vreselijk te vinden, begon ze zich af te vragen waarom mensen pesten en waarom vrouwen andere vrouwen naar beneden halen. Toen kwam ze in aanraking met feminisme en seksisme. Zo begon ze er ook meer over na te denken en zich erin verdiepen. Ze heeft altijd al getekend en bulletjournals bij gehouden. Al snel paste ze haar politieke en sociale ideeën toe in haar illustraties. Ze bedacht zich dat ze andere vrouwen kon helpen zichzelf te zijn door middel van haar kunst.

Haar kleurrijke illustraties van vrouwelijke figuren met slogans zoals: ‘It’s a wonderful day to dump him’ en ‘Dump him’ bereikt Florence meer dan alleen de mensen die het nodig hebben om dat te horen. Haar boodschap kwam onder andere ook binnen bij de Vogue en de Cosmopolitan. In 2019 is ze daarom uitgeroepen tot Influencer van het jaar door Cosmopolitan!

Er zit een levensles in het verhaal van Florence Given. Een negatieve ervaring in je leven hoeft niet het einde te betekenen, het is wat je er zelf van maakt! Dit betekent natuurlijk niet dat het niet vervelend is. Maar dat is op dat moment. Later in je leven haal je er misschien nog eens hele mooie dingen uit!

Als je haar mooie illustraties wil bewonderen volg haar op Instagram! Ga ook naar onze Instagram voor een nieuwe Sunday Scroll. Fijne zondag!

[smartslider3 slider=19]

Gerelateerd

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Luister hier Kunsstof terug!

Op 11 januari was oprichter Cathelijne Blok te gast in het Radio1- programma, Kunsttof! Ze vertelt in deze uitzending over het platform The Tittymag, de functie van kunst en haar nieuwe boek ‘Maar is het kunst?’. In het boek neemt ze de lezer mee op kunstreis! Van Botticelli’s wereldberoemde ‘Venus’

Lees meer »

Kunst is een magische tijdmachine.

2024, het begin van een jaar.Een nieuw jaar, vol kansen, cliches of niet..wel een nieuw jaar vol kunst. De mooiste tentoonstellingen, kunstwerken en voorstellingen maken weer hun opwachting.In deze soms donkere dagen bieden deze sidderende en meeslepende lichtpuntjes hoop of een beetje afleiding. Kunst reflecteert, maar kan ook fungeren als een magische tijdmachine.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?