Sunday Scroll #4: Wie is Florence Given?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit laten. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over de kunstenaar zelf.

‘Life is short, dump him.’ ‘Stop raising him, he is not your son.’ Allemaal quotes die je misschien wel voorbij hebt zien komen op Instagram. Maar wie zit er achter deze geniale uitspraken verpakt in prachtige illustraties? En hoe is ze op het idee gekomen om deze kunstweren te maken? Je leest het hier!

Florence Given, een twintigjarige illustrator uit Londen maakt deze geweldige, feministische illustraties. Ze begon in 2017 aan de London College of Fashion, maar vorig jaar besloot ze om te stoppen met de studie om haar droom van fulltime kunst maken en schrijven te achtervolgen.

Op de middelbare school waar Given zat, werd ze een tijdje gepest door een groepje meiden. Maar in plaats van zichzelf af te sluiten van de wereld en alles vreselijk te vinden, begon ze zich af te vragen waarom mensen pesten en waarom vrouwen andere vrouwen naar beneden halen. Toen kwam ze in aanraking met feminisme en seksisme. Zo begon ze er ook meer over na te denken en zich erin verdiepen. Ze heeft altijd al getekend en bulletjournals bij gehouden. Al snel paste ze haar politieke en sociale ideeën toe in haar illustraties. Ze bedacht zich dat ze andere vrouwen kon helpen zichzelf te zijn door middel van haar kunst.

Haar kleurrijke illustraties van vrouwelijke figuren met slogans zoals: ‘It’s a wonderful day to dump him’ en ‘Dump him’ bereikt Florence meer dan alleen de mensen die het nodig hebben om dat te horen. Haar boodschap kwam onder andere ook binnen bij de Vogue en de Cosmopolitan. In 2019 is ze daarom uitgeroepen tot Influencer van het jaar door Cosmopolitan!

Er zit een levensles in het verhaal van Florence Given. Een negatieve ervaring in je leven hoeft niet het einde te betekenen, het is wat je er zelf van maakt! Dit betekent natuurlijk niet dat het niet vervelend is. Maar dat is op dat moment. Later in je leven haal je er misschien nog eens hele mooie dingen uit!

Als je haar mooie illustraties wil bewonderen volg haar op Instagram! Ga ook naar onze Instagram voor een nieuwe Sunday Scroll. Fijne zondag!

IMG_3013
IMG_3022
IMG_3023
IMG_3025
IMG_3026
IMG_3027
IMG_3029
IMG_3030
IMG_3031
IMG_3024
previous arrow
next arrow

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish