Sunday Scroll #42: Wie is Hélène Mastrandréas?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.

Foto’s in roze, paars en oranje sieren haar Insta feed. Vrouwen in verschillende maten , die met elkaar poseren. En een soort dromerige gloed schijnt over het werk van Hélène Mastrandréas. Maar wie is ze eigenlijk?

Hélène Mastrandréas is een fotograaf, art director en videograaf. Haar werk draait om diversiteit en representatie.Dat doet zo door te spelen met het idee van femininiteit. Zo werkte ze samen met MAC Cosmetics aan een editorial. Het idee achter de foto’s was een positiever beeld creëren van de LGBTQ+ rolmodellen. Wat lastig was voor haar om te vinden vroeger. Ook regisseerde ze Vourkoti, een korte film die het verhaal volgt van twee vrouwen en hun relatie.

In Hélène’s nieuwste project heeft ze samengewerkt met animator Julie de Halleux, die ook model staat. Hun fotoserie combineert animatie en fotografie samen. Samen creëerden zij een speelse ruimte waar de vrouw de kracht heeft om zichzelf op te voeren.De vloeiende animaties voegen een vleugje humor en tederheid toe aan de beelden.

Meer zien van Hélène Mastrandréas? Check hier haar Instagram of neem hier een kijkje op haar site!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish