Sunday Scroll #43: Wie is Julie de Halleux?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. 

Zachte lijnen, vrouwelijke vormen en achtergronden die meebewegen met de vloeiende lijnen. De Instagram van Julie Halleux staat vol met animatie loops van haar dromerige werk. Maar wie is ze eigenlijk? 

Julie de Halleux is een Franse illustrator & film animator, die werkt voor verschillende uitgaven. Zo illustreerde ze een kinderboek van Karim Hamri en voor een kindershow Zut et Le Voleur de touches. Ook illustreerde ze voor haar project Pompeii in Love verschillende liefdesscènes tussen koppels uit Pompeii, Italië. Met lichte lijnen probeert ze de fragiliteit tussen de geliefden naar buiten te brengen. 

Haar meest recente project is een samenwerking met fotograaf Hélène Mastrandréas. In deze fotoserie staat Julie model en combineert ze samen met Hélène animatie hierin. Julie’s poses zijn sensueel en energiek, ons een krachtige representatie geeft van vrouwen. De gladde animaties voegen humor en tederheid toe. 

Kun je geen genoeg krijgen van Julie Halleux? Check hier haar Instagram of bekijk haar andere projecten op haar site

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish