Sunday Scroll #45: Wie is Caitlin Blunnie?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.

The Liberal Jane — Jejune Magazine

In your face uitspraken met een krachtige boodschap, vrolijke kleuren en feminisme dat er voor iedereen is. Je zult haar vast kennen als Liberal Jane op Instagram, maar illustrator Caitlin Blunnie is de vrouw achter het account.

Caitlin Blunnie groeide op in een conservatief huishouden. Toen ze vertrok naar de universiteit werd ze geïntroduceerd aan progressieve idealen. Hierdoor veranderde, tot ergernis van haar vader, haar beeld van de wereld drastisch. Ze kreeg van hem de bijnaam Liberal Jane, na vele discussies over de politiek.

Haar illustraties begonnen een feministisch tintje te krijgen, toen ze bij een non-profitorganisaties ging werken. Eén van haar collega’s deed een transfobische uitspraak op de werkvloer; en daar werden geen maatregelen voor genomen. Dat dreef Caitlin om juist meer illustraties te gaan maken die een krachtige boodschap hadden.
Naast haar digitale kunst, is ze ook een clinic escort bij abortusklinieken.

Het werk van ‘Liberal Jane’ draait om verschillende thema’s, zoals gender, seksualiteit en body positivity. Ook is abortus een terugkerend onderwerp dat ze vaak bespreekt.

Wil je meer zien van Caitlin Blunnie? Bekijk hier haar Instagram of Tumblr!

 

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish