Sunday Scroll #48: Wie is Juno Calypso?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. 

De filmische beelden van deze kunstenaar roepen veel vragen op. Ze zijn geheimzinnig en smaken naar meer.

Juno Calypso is een Londen-based artiest die werkt met het medium fotografie, film en installaties. Tijdens haar studie fotografie aan de London College of Communication begon ze foto’s van zichtzelf te maken, waarmee ze een alter-ego ontwikkelde genaamd Joyce. De esthetische zelfportretten hebben een eenzame feel aan zich, die tijdens te corona crisis een nieuwe lading kregen.

Juno benadert de onderwerpen eenzaamheid, verlangen, feminisme en vrouwelijkheid met een donkere komische blik door haar lens.

Haar fotoserie The Honeymoon werd bekroond met een internationale prijs van The British Journal of Photography. Voor haar laatste project, What to do With A Million Years, heeft Juno foto’s in scène gezet in een herenhuis dat in de jaren ‘70 onder Las Vegas is gebouwd als een schuilplaats tegen nucleaire bommen, en momenteel eigendom is van een mysteriegroep die probeert onsterfelijkheid te bereiken. Deze sfeer zie je ook terug in de beelden die ze maakt.

Je herkent haar misschien ook van de foto van Billie Eilish x Takashi Murakami. Deze foto’s zijn door haar gemaakt!

Juno Calypso maakt ontzettend veel interessant werk. Kun jij ook niet genoeg krijgen?  Bezoek dan snel haar website om door de rest van haar portfolio te scrollen.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish