Sunday Scroll #5: Wie is Bee Anderson?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichtten wij op onze Instagram een vrouwelijk kunstenaar uit laten daarbij tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we een beetje wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook naar de site! In deze langere versie hiervan kom je iets meer te weten over de kunstenaar zelf.

Misschien heb je de illustraties met empowering quotes wel voorbij zien komen op Instagram. Maar wie maakt deze prachtige kunstwerken? En hoe is ze op het idee gekomen? Je leest het hier in de uitgebreide versie van onze Sunday Scroll!

Bee Anderson is een artiest uit Devon. Haar kunst is gedurfd, kleurrijk en spreekt tot een diverse en jonge generatie. Ze werd vroeger erg gepest om haar rode wangen en haar grote oren. Deze twee aspecten gebruikt ze nu als terugkomende elementen in haar kunst. ‘Het is mijn stijl en het is best bevredigend als ik denk aan alle pestkoppen van school.’ Vertelt Bee.

Bee gebruikt tekenen om van haar stress af te komen. Het geeft haar rust om een lege bladzijde langzaam op te vullen met haar krabbels. Vooral na een drukke dag als serveerster vindt ze het heel fijn om te gaan zitten en gewoon lekker op los gaan op het papier.

Als kind was ze niet echt van de kunst. Naarmate ze ouder werd begon ze het steeds leuker te vinden om schetsen te maken en om kleur te brengen op papier. Ze is hiermee doorgegaan tot het uiteindelijk van een hobby groeide naar werk. Ze begon met posten op Instagram zonder enige wil om er echt iets uit te halen en kreeg zo steeds meer aandacht voor haar werk. Ze hoopt er uiteindelijk haar enige werk van te kunnen maken nadat ze klaar is met school. Voor nu laat ze het allemaal gewoon op zich afkomen en ziet ze wel waar ze uitkomt.

Als je meer van haar mooie illustraties wilt bekijken volg haar op Instagram! Ga ook naar onze Instagram voor een nieuwe Sunday Scroll.

Fijne zondag iedereen!

 

IMG_3296
IMG_3297
IMG_3298
IMG_3299
IMG_3300
IMG_3301
IMG_3302
IMG_3303
IMG_3304
IMG_3294
previous arrow
next arrow

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish