Sunday Scroll #50: Wie is Naomi He-Ji?

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.  

Naomi He-Hi: I DO IT NAOMWAY (The Rebel)

Zelfportretten in verschillende outfits en settings. De werken van Naomi He-Ji van Heck geven je een kijkje in het leven en identiteit van de fotograaf. Naomi is half Koreaans, half Nederlands en met haar zelfportretten laat ze alle kanten van haar identiteit zien.

Naomi is net afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag met de bachelor fotografie.
In haar werk komen drie thema’s vaker terug en dat zijn identiteit, vrouwelijkheid en seksualiteit.
Haar werken behandelen taboes of onderwerpen rondom die thema’s. Naomi werkt het liefst met fotografie, film maar ook performance en installaties. Op die manier doorloopt ze bepaalde processen in haar leven om een stap te zetten in haar ontwikkeling als maker en persoon.

Naomi He-Hi: I DO IT NAOMWAY (The Hero)

Haar laatste project genaamd ‘I do it Naomway’ is een project die sinds jongs af aan een lange zoektocht is geweest om een bepaalde acceptatie en rust in haarzelf te vinden: wie ben ik en wie zou ik willen zijn?

Naomi: “Mensen labelden mij in bepaalde hokjes waar ik mij niet thuis in voelde of waardoor ik in de war raakte. Ik ben mij gaan focussen op de theorie van Carl Jung. Hij beweert dat ieder mens 12 verschillende archetypes in zich heeft. Al die twaalf archetypes hebben sterke en zwakke punten maar bij elkaar zijn we allemaal een combinatie van die twaalf. Ik heb die 12 bij mezelf uitvergroot om te laten zien dat ik niet alleen het ‘schattige’ meisje ben, maar dat ik ook stoer, sexy of intelligent kan zijn. Voor mij zijn het eigenlijk ook een soort maskers. In elke situatie van het leven zet je een bepaald masker op en speel je aan de hand van dat masker je rolletje. Ik vind het erg interessant hoe dit werkt en als je je bewust bent van je verschillende maskers kan je hier ook op inspelen.”
“I’m Naomi and I do it Naomway.”

“Mijn werk is daarnaast ook vaak mijn therapie, ik reflecteer veel op mijn eigen leven en ik kijk naar dingen waar ik tegen aan loop of dingen die mij dwars zitten. Doordat ik sinds een paar jaar ook focus op zelfportretten maakt het het extra persoonlijk. Ik merk wel dat ik vaak onderwerpen behandel waar meer mensen tegen aan botsen. Door met mezelf te werken leer ik niet alleen iets over het onderwerp maar groei ik ook als persoon.”

Wil je meer van Naomi’s werk zien? Volg haar op Instagram of scroll door haar website!

Gerelateerd

TJA, ik ben een sucker voor een uitdaging

Dit jaar word ik 39 en dit jaar vecht ik voor het eerst van m’n leven een wedstrijd. Ik ga de ring in voor een bokspartij. Een heuse wedstrijd, met echte klappen. Iets dat ik vóór mijn 40e gedaan wil hebben. Voor Tittymag ga ik je maandelijks meenemen in het proces

Lees meer »

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Luister hier Kunsstof terug!

Op 11 januari was oprichter Cathelijne Blok te gast in het Radio1- programma, Kunsttof! Ze vertelt in deze uitzending over het platform The Tittymag, de functie van kunst en haar nieuwe boek ‘Maar is het kunst?’. In het boek neemt ze de lezer mee op kunstreis! Van Botticelli’s wereldberoemde ‘Venus’

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?