Sunday Scroll #50: Wie is Naomi He-Ji?

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.  

Naomi He-Hi: I DO IT NAOMWAY (The Rebel)

Zelfportretten in verschillende outfits en settings. De werken van Naomi He-Ji van Heck geven je een kijkje in het leven en identiteit van de fotograaf. Naomi is half Koreaans, half Nederlands en met haar zelfportretten laat ze alle kanten van haar identiteit zien.

Naomi is net afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag met de bachelor fotografie.
In haar werk komen drie thema’s vaker terug en dat zijn identiteit, vrouwelijkheid en seksualiteit.
Haar werken behandelen taboes of onderwerpen rondom die thema’s. Naomi werkt het liefst met fotografie, film maar ook performance en installaties. Op die manier doorloopt ze bepaalde processen in haar leven om een stap te zetten in haar ontwikkeling als maker en persoon.

Naomi He-Hi: I DO IT NAOMWAY (The Hero)

Haar laatste project genaamd ‘I do it Naomway’ is een project die sinds jongs af aan een lange zoektocht is geweest om een bepaalde acceptatie en rust in haarzelf te vinden: wie ben ik en wie zou ik willen zijn?

Naomi: “Mensen labelden mij in bepaalde hokjes waar ik mij niet thuis in voelde of waardoor ik in de war raakte. Ik ben mij gaan focussen op de theorie van Carl Jung. Hij beweert dat ieder mens 12 verschillende archetypes in zich heeft. Al die twaalf archetypes hebben sterke en zwakke punten maar bij elkaar zijn we allemaal een combinatie van die twaalf. Ik heb die 12 bij mezelf uitvergroot om te laten zien dat ik niet alleen het ‘schattige’ meisje ben, maar dat ik ook stoer, sexy of intelligent kan zijn. Voor mij zijn het eigenlijk ook een soort maskers. In elke situatie van het leven zet je een bepaald masker op en speel je aan de hand van dat masker je rolletje. Ik vind het erg interessant hoe dit werkt en als je je bewust bent van je verschillende maskers kan je hier ook op inspelen.”
“I’m Naomi and I do it Naomway.”

“Mijn werk is daarnaast ook vaak mijn therapie, ik reflecteer veel op mijn eigen leven en ik kijk naar dingen waar ik tegen aan loop of dingen die mij dwars zitten. Doordat ik sinds een paar jaar ook focus op zelfportretten maakt het het extra persoonlijk. Ik merk wel dat ik vaak onderwerpen behandel waar meer mensen tegen aan botsen. Door met mezelf te werken leer ik niet alleen iets over het onderwerp maar groei ik ook als persoon.”

Wil je meer van Naomi’s werk zien? Volg haar op Instagram of scroll door haar website!

Gerelateerd

Het Sluitstuk

Zodra ze boks zeggen, « gelijk links rechts op d’r kanis » gonst het door mijn hoofd. De woorden komen van een legendarisch trainster en tevens uitbater van een gevestigde vechtsportwinkel. Ik krijg gratis advies bij m’n nieuwe bokshandschoenen en weken lang vraag ik me af hoe ik precies dit ga vormgeven.

Lees meer »

Ben je bij de Boekenborrel in de Kleine Komedie?

Onze oprichter Cathelijne Blok neemt tijdens de beruchte Boekenborrel van de Kleine Komedie niet haar eigen boek mee, maar juist haar favorieten van anderen—welke schrijvers moet je van Cathelijne kennen? Kom naar deze iconische boekenclub op zondagmiddag 15 september en koop hier je ticket: https://www.dekleinekomedie.nl/agenda/3151/cathelijne-blok/boekenborrel

Lees meer »

Scroll #14: wie is Levi van Veluw?

De dagen zijn niet alleen bedoeld om urenlang scrollend door Tinder in bed door te brengen, maar ook om een goede dosis kunst te verkennen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze week staat een kunstenaar centraal die met zijn vakmanschap nieuwe werelden creëert: Levi

Lees meer »

Scroll #13: Wie is Miles Greenberg?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die een nieuwe vorm van immersieve performancekunst heeft ontwikkeld : beeldhouwer en

Lees meer »

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

Mijn passie is om mensen aan het lachen te maken!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?