Sunday Scroll #50: Wie is Naomi He-Ji?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.  

Naomi He-Hi: I DO IT NAOMWAY (The Rebel)

Zelfportretten in verschillende outfits en settings. De werken van Naomi He-Ji van Heck geven je een kijkje in het leven en identiteit van de fotograaf. Naomi is half Koreaans, half Nederlands en met haar zelfportretten laat ze alle kanten van haar identiteit zien.

Naomi is net afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag met de bachelor fotografie.
In haar werk komen drie thema’s vaker terug en dat zijn identiteit, vrouwelijkheid en seksualiteit.
Haar werken behandelen taboes of onderwerpen rondom die thema’s. Naomi werkt het liefst met fotografie, film maar ook performance en installaties. Op die manier doorloopt ze bepaalde processen in haar leven om een stap te zetten in haar ontwikkeling als maker en persoon.

Naomi He-Hi: I DO IT NAOMWAY (The Hero)

Haar laatste project genaamd ‘I do it Naomway’ is een project die sinds jongs af aan een lange zoektocht is geweest om een bepaalde acceptatie en rust in haarzelf te vinden: wie ben ik en wie zou ik willen zijn?

Naomi: “Mensen labelden mij in bepaalde hokjes waar ik mij niet thuis in voelde of waardoor ik in de war raakte. Ik ben mij gaan focussen op de theorie van Carl Jung. Hij beweert dat ieder mens 12 verschillende archetypes in zich heeft. Al die twaalf archetypes hebben sterke en zwakke punten maar bij elkaar zijn we allemaal een combinatie van die twaalf. Ik heb die 12 bij mezelf uitvergroot om te laten zien dat ik niet alleen het ‘schattige’ meisje ben, maar dat ik ook stoer, sexy of intelligent kan zijn. Voor mij zijn het eigenlijk ook een soort maskers. In elke situatie van het leven zet je een bepaald masker op en speel je aan de hand van dat masker je rolletje. Ik vind het erg interessant hoe dit werkt en als je je bewust bent van je verschillende maskers kan je hier ook op inspelen.”
“I’m Naomi and I do it Naomway.”

“Mijn werk is daarnaast ook vaak mijn therapie, ik reflecteer veel op mijn eigen leven en ik kijk naar dingen waar ik tegen aan loop of dingen die mij dwars zitten. Doordat ik sinds een paar jaar ook focus op zelfportretten maakt het het extra persoonlijk. Ik merk wel dat ik vaak onderwerpen behandel waar meer mensen tegen aan botsen. Door met mezelf te werken leer ik niet alleen iets over het onderwerp maar groei ik ook als persoon.”

Wil je meer van Naomi’s werk zien? Volg haar op Instagram of scroll door haar website!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish