Sunday Scroll #51: Wie is Bodil Jane?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.  

Kleurrijke taferelen en krachtige vrouwen in een wereld van decoratieve schoonheid komen je tegenmoet als je dwaalt door de Instagram feed van Bodil Jane. Maar wie is ze eigenlijk?
Bodil Jane (Bodil is haar voornaam, Jane haar tweede naam, samen haar artiestennaam) is een illustrator uit Amsterdam. Bodil studeerde af aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam en is sindsdien actief als illustrator.

Haar werk is vrouwelijk, speels en kleurrijk.

Bodil’s werk is femxle-focused en ze toont vrouwen in alle mogelijke varianten met een decoratieve en kleurrijke sfeer.
Ze geeft ons als het ware een kijkje in het leven van verschillende soorten vrouwen over de hele wereld. Huiselijke settings, prachtige interieurs en kleurrijke patronen.

Haar illustraties zitten vol leven, maar ze zijn niet overdreven druk. “Ik denk dat ik geobsedeerd ben door objecten. Ik raak echt geïnspireerd door rommelmarkten. Ik hou van postkaartcollecties, exotische curiosa, antiek serviesgoed, freaky poppen, enzovoort. Ik hou gewoon van dingen”, legt Bodil uit. In haar brede, maar weloverwogen, kleurgebruik zie je een verband met een greep uit verschillende culturen, waaronder bijvoorbeeld Mexicaanse ornamenten, Japanse kunst en Perzische miniatuurkunst.

Haar werk is bijna alsof Frida Kahlo leefde in een wereld geschilderd door Raoul Dufy, maar Henri Matisse stond klaar om te helpen met de planten.”

 

Bodil werkte al voor grote opdrachtgevers zoals Viktor & Rolf, Nike, Lush en The New York Times.

Benieuwd naar haar werk? Neem een kijkje op haar website of scroll door haar Instagrampagina!

 

 

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish