Sunday Scroll #55: Wie is Sophie King?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.

Sterke teksten die je aan het denken zetten, geborduurd op rozen en zonnebloemen. Empowerment en inspiratie. Kennen jullie Sophie King al? De maker achter het Instagramaccount @kingsophiesworld zet de kijker aan het denken met controversiële meningen geborduurd op de meest creatieve voorwerpen.

We deelden eerder al werk van haar maar vandaag krijgt ze extra aandacht in een Sunday Scroll.
De Britse borduur- en textielkunstenaar Sophie King gebruikt het medium borduren om krachtige uitspraken te doen. De fragiele bladeren van bijvoorbeeld rozen bevatten sterke statements. Zo verkent ze onderwerpen als vrouwen, liefde, identiteit en genderroles. Haar werken vervagen ‘de traditionele grenzen tussen ambacht en kunst.’

Met statements zoals “maybe I’m not too sensitive, maybe you’re just a dickhead” vraagt Sophie aandacht over de bestaande conventies en genderroles.

Sophie: “Met mijn werk wil ik laten zien hoe textiel, en voornamelijk borduurwerk, kan worden gebruikt als een krachtig medium dat boodschappen en verhalen over onszelf en de wereld om ons heen kan communiceren.”

“Mijn meest recente borduurwerken zijn gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen als vrouw in het moderne leven. Ik doe onderzoek naar thema’s zoals relaties, liefde, emotioneel welzijn en wedergeboorte. Ik onderzoek de vele problemen waarmee vrouwen in het dagelijks leven mee worden geconfronteerd, en geef sociaal-politiek commentaar op dergelijke kwesties.”

Sophie heeft al voor vele grote opdrachtgevers gewerkt zoals Teen Vogue Magazine, Vogue.com, i-D en Vice.com.

Ben jij ook geïnspireerd door haar werk en wil je meer zien? Volg haar op hier op haar Instagrampagina!

 

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish