Sunday Scroll #56: Wie is Kennedi Carter?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. In deze langere versie kom je iets meer te weten over de vrxuw achter het werk. 

Beyoncé stond in december in volle glorie op de cover van Vogue. Maar wie heeft deze powervrouw eigenlijk zo sterk gefotografeerd? Dat was de 21-jarige Kennedi Carter.
Carter, geboren in Durham, North Carolina is een fotograaf met een focus op zwarte modellen en hun schoonheid. In haar foto’s zijn esthetische, maar ook politieke aspecten terug te vinden. Thema’s die je vaker terug ziet komen in haar werk zijn huid, textuur, trauma, vrede, liefde en gemeenschap. De jonge fotograaf schenkt extra aandacht aan sociaalpolitieke onderwerpen, omdat die in de kunstgeschiedenis volgens haar nog te vaak over het hoofd worden gezien.

Carter’s doel is om ideeën over creativiteit en de zwarte cultuur opnieuw uit te vinden. Haar foto’s stralen een trots uit, die enorm sterk en tegelijkertijd intiem is. Maar ondanks dat Carter’s werk goed aansluit op de focus van Beyoncé, denk bijvoorbeeld aan het visuele album ‘Black Is King’, kwam de vraag voor haar toch als een verrassing. “Ik dacht dat ik op dit niveau niets zou kunnen doen, tenzij ik ouder was, met vele jaren ervaring”, zegt de fotograaf. “Dit is iets voor mensen die op het hoogtepunt van hun carrière staan.” En dat is niet geheel onwaar, Carter is namelijk de jongste fotograaf voor een Vogue-covershoot ooit.

Wil je meer van Carter’s werk zien? Neem een kijkje op haar website of volg haar op Instagram!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish