Sunday Scroll #57: Wie is Lizzarddesigns?

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. In deze langere versie kom je iets meer te weten over de vrxuw achter het werk.

@lizzarddesigns voor The TittyMag

Deze week maak je kennis met TittyMag-illustrator Lizzy Pikaar (@lizzarddesigns). Pikaar is 25 jaar oud en vorig jaar afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Sindsdien is ze actief als illustrator. Haar stijl is kleurrijk en vrolijk; en ze visualiseert vaak mensen die ‘afwijken’ van de maatschappelijke norm. De inspiratie voor haar kunst komt voornamelijk van de jaren ’80 en ’90. Maar het liefst zou ze willen dat alles roze was, daar wordt ze echt blij van.

Als kind was Pikaar snel afgeleid. Ze vond het leuker om naar buiten te kijken, naar de wereld en de mensen om haar heen, dan naar haar rekenboek. “Ik keek graag naar mensen met een andere uitstraling dan ‘normaal’. Juist deze personen gaven mij een beeld van het echte leven dat mensen vaak niet laten zien”, zegt de kunstenaar. 

Online worden we dagelijks herinnerd aan hoe perfect je leven moet zijn. Daarom wil Pikaar haar eigen kennis overdragen via haar illustraties, zodat ze mensen met mentale gezondheidsproblemen kan steunen. “Ik wil graag een divers publiek aantrekken en allerlei verschillende mensen illustreren. Ik vind het dan ook heel fijn als ik berichtjes krijg van mensen waarin ze zeggen dat ze zich in mijn illustraties herkennen.”

Wist je dat je het prachtige werk van Lizzy ook kunt dragen? Bestel hier het nieuwe The TittyMag x Lizzarddesigns shirt!

Gerelateerd

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #2: Wie is Yayoi Kusama

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst.  Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.  Deze Scroll staat kunstenaar centraal, die de stip populairder dan ooit heeft gemaakt: Yayoi Kusama(1939-  ). Yayoi Kusama,

Lees meer »

Kinderen in het museum?

Musea worden steeds aantrekkelijker voor kinderen: Pikachu in het Van Gogh Museum en een Disney-maand in het Rijksmuseum. Hoe belangrijk zijn musea voor kinderen en andersom? Oprichter Cathelijne Blok vertelt erover in Villa VdB. 

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?