Sunday Scroll #57: Wie is Lizzarddesigns?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel. Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. In deze langere versie kom je iets meer te weten over de vrxuw achter het werk.

@lizzarddesigns voor The TittyMag

Deze week maak je kennis met TittyMag-illustrator Lizzy Pikaar (@lizzarddesigns). Pikaar is 25 jaar oud en vorig jaar afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Sindsdien is ze actief als illustrator. Haar stijl is kleurrijk en vrolijk; en ze visualiseert vaak mensen die ‘afwijken’ van de maatschappelijke norm. De inspiratie voor haar kunst komt voornamelijk van de jaren ’80 en ’90. Maar het liefst zou ze willen dat alles roze was, daar wordt ze echt blij van.

Als kind was Pikaar snel afgeleid. Ze vond het leuker om naar buiten te kijken, naar de wereld en de mensen om haar heen, dan naar haar rekenboek. “Ik keek graag naar mensen met een andere uitstraling dan ‘normaal’. Juist deze personen gaven mij een beeld van het echte leven dat mensen vaak niet laten zien”, zegt de kunstenaar. 

Online worden we dagelijks herinnerd aan hoe perfect je leven moet zijn. Daarom wil Pikaar haar eigen kennis overdragen via haar illustraties, zodat ze mensen met mentale gezondheidsproblemen kan steunen. “Ik wil graag een divers publiek aantrekken en allerlei verschillende mensen illustreren. Ik vind het dan ook heel fijn als ik berichtjes krijg van mensen waarin ze zeggen dat ze zich in mijn illustraties herkennen.”

Wist je dat je het prachtige werk van Lizzy ook kunt dragen? Bestel hier het nieuwe The TittyMag x Lizzarddesigns shirt!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish