Sunday Scroll #62: Wie is Perrine Philomeen?

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. 

De kleurrijke werken van deze stylist, designer en artdirector geven een vrolijke vibe.

Perrine Philomeen, de ontwerper achter de kleurrijke sjaals, heeft gestudeerd aan Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Daar heeft ze de propedeuse in Lifestyle & Design gehaald en daarna de bachelor afgemaakt in de richting Fashion Design.

Philomeen focust op de geglobaliseerde wereld, die constant in beweging is. Ze observeert de huidige samenleving en bevraagt de toekomst. Met behulp van fotografie, styling, 3D, prints en mode zet ze haar observaties om in sterke beelden.

“Ik werk graag vanuit liefde in plaats vanuit angst!”

Philomeen: “Het uitgangspunt van mijn werk is altijd kleding en identiteit vertaald in beeld. Daarin zijn thema’s als inclusiviteit, diversiteit, globalisering, empowerment en feminisme in verwerkt. Een gezonde dosis humor, contrast, optimisme en innovatie zijn altijd aanwezig in mijn werk.”

 

Haar meest recente project is Textiles to Empower. Dit project legt de focus op textiel. Er zit namelijk veel schoonheid in een stukje stof: bescherming, symboliek en elegantie.
De nieuwste I AM BLOSSOMING sjaal is dan ook een sjaal die staat voor in jezelf geloven, jezelf zijn, jezelf helen, niet op te geven, in je kracht te staan en jezelf te laten BLOSSOM’EN.

“Het tijdperk is gekomen om naar binnen te keren, je eigen waarheid te ontdekken en dit lijkt belangrijker dan ooit in deze roerige tijden. Deze ‘Textiles to Empower’ helpen je daaraan te herinneren en kunnen je naar de buitenwereld toe ondersteunen. Je kan de sjaal op zoveel manieren dragen, jezelf er helemaal mee bedekken, op een funky manier stylen of jezelf ermee onthullend kleden. Ik hoop dat deze sjaal ieder kracht geeft om zich precies te uiten zoals je wilt.”

Bekijk de Instagrampagina van Textiles to Empower hier.

Photography by Luc Schol. Production, casting & styling by Perrine Philomeen. Commissioned by Susan Bijl.

Verder kun je het werk van Perrine Philomeen misschien herkennen van verschillende styling shoots die ze deed voor Susan Bijl. Ook in deze shoots komen inclusiviteit en diversiteit sterk naar voren.

Geïnspireerd door het werk van Perrine? Check hier haar website en hier haar Instagrampagina!

Gerelateerd

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Luister hier Kunsstof terug!

Op 11 januari was oprichter Cathelijne Blok te gast in het Radio1- programma, Kunsttof! Ze vertelt in deze uitzending over het platform The Tittymag, de functie van kunst en haar nieuwe boek ‘Maar is het kunst?’. In het boek neemt ze de lezer mee op kunstreis! Van Botticelli’s wereldberoemde ‘Venus’

Lees meer »

Kunst is een magische tijdmachine.

2024, het begin van een jaar.Een nieuw jaar, vol kansen, cliches of niet..wel een nieuw jaar vol kunst. De mooiste tentoonstellingen, kunstwerken en voorstellingen maken weer hun opwachting.In deze soms donkere dagen bieden deze sidderende en meeslepende lichtpuntjes hoop of een beetje afleiding. Kunst reflecteert, maar kan ook fungeren als een magische tijdmachine.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?