Sunday Scroll #62: Wie is Perrine Philomeen?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrxuwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf. 

De kleurrijke werken van deze stylist, designer en artdirector geven een vrolijke vibe.

Perrine Philomeen, de ontwerper achter de kleurrijke sjaals, heeft gestudeerd aan Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Daar heeft ze de propedeuse in Lifestyle & Design gehaald en daarna de bachelor afgemaakt in de richting Fashion Design.

Philomeen focust op de geglobaliseerde wereld, die constant in beweging is. Ze observeert de huidige samenleving en bevraagt de toekomst. Met behulp van fotografie, styling, 3D, prints en mode zet ze haar observaties om in sterke beelden.

“Ik werk graag vanuit liefde in plaats vanuit angst!”

Philomeen: “Het uitgangspunt van mijn werk is altijd kleding en identiteit vertaald in beeld. Daarin zijn thema’s als inclusiviteit, diversiteit, globalisering, empowerment en feminisme in verwerkt. Een gezonde dosis humor, contrast, optimisme en innovatie zijn altijd aanwezig in mijn werk.”

 

Haar meest recente project is Textiles to Empower. Dit project legt de focus op textiel. Er zit namelijk veel schoonheid in een stukje stof: bescherming, symboliek en elegantie.
De nieuwste I AM BLOSSOMING sjaal is dan ook een sjaal die staat voor in jezelf geloven, jezelf zijn, jezelf helen, niet op te geven, in je kracht te staan en jezelf te laten BLOSSOM’EN.

“Het tijdperk is gekomen om naar binnen te keren, je eigen waarheid te ontdekken en dit lijkt belangrijker dan ooit in deze roerige tijden. Deze ‘Textiles to Empower’ helpen je daaraan te herinneren en kunnen je naar de buitenwereld toe ondersteunen. Je kan de sjaal op zoveel manieren dragen, jezelf er helemaal mee bedekken, op een funky manier stylen of jezelf ermee onthullend kleden. Ik hoop dat deze sjaal ieder kracht geeft om zich precies te uiten zoals je wilt.”

Bekijk de Instagrampagina van Textiles to Empower hier.

Photography by Luc Schol. Production, casting & styling by Perrine Philomeen. Commissioned by Susan Bijl.

Verder kun je het werk van Perrine Philomeen misschien herkennen van verschillende styling shoots die ze deed voor Susan Bijl. Ook in deze shoots komen inclusiviteit en diversiteit sterk naar voren.

Geïnspireerd door het werk van Perrine? Check hier haar website en hier haar Instagrampagina!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish